Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Ένας Χανιώτης χρειάζεται τη βοήθειά μας: Θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών – Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Ένας νεαρός Χανιώτης διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία και απαιτείται να υποβληθει σε μεταμόσχευση μυελού των οστών προκειμένου να

ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που καλείται να αντιμετωπίσει.

Πρόκειται για τον 27χρονο  Ραφαήλ Φυντικάκη, ο οποίος είναι γνωστός καλλιτέχνης κρητικής μουσικής, καθώς παίζει λαγούτο.

Μέσα από ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα, γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα υγείας του νεαρού, ζητώντας από τους πολίτες να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους, για να βοηθήσουν τον 27χρονο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο φίλος και λαγουτιέρης της καρδιάς μας Ραφαήλ Φυντικάκης διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Αναζητείται συμβατός δότης – άμεσα».

Παράλληλα, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, φίλοι και συγγενείς του Ραφαήλ απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να κάνουν ένα δώρο ζωής στον 27χρονο που παλεύει με την υγεία του.

Η διαδικασία για να μπορέσει να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών είναι πολύ απλή και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοοσοκομείου Χανίων αλλά και σε φαρμακεία της πόλης που είναι σταθμοί καταγραφής των εθελοντών.

Τα φαρμακεία στα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε είναι τα εξής:

zarpanews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.