Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Σε τραγική κατάσταση 56χρονος με καρδιακή ανεπάρκεια και 85% αναπηρία – Δεν του βγάζουν σύνταξη

«Τώρα ζω με την γειτονιά εάν θα μουφέρουν φαγητό να φάω. Χθες δεν μου έφεραν φαΐ και δεν έφαγα»

Εβδομάδα των Παθών και ο Γολγοθάς πολλών συμπολιτών μας που έχουν προβλήματα υγείας δεν σταματάει, καθώς πολλοί εξ αυτών δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη.

Χαρακτηριστική περίπτωση ενός 56χρονου, o οποίος έχει καρδιακή ανεπάρκεια και ζει μόνιμα με απινιδωτή. Ο ίδιος έχει καταθέσει τα χαρτιά του για αναπηρική σύνταξη αλλά τα χαρτιά του, κάνουν «κύκλους» και από τη μία πηγαίνουν στην Κέρκυρα που μένει, μετά στα Γιάννενα, από τα Γιάννενα στην Γερμανία, όπου έχει και εκεί κάποια ένσημα και πάλι πίσω.

Ο κ. 56χρονος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το πρόβλημα

που αντιμετωπίζει στην έκδοση της αναπηρικής σύνταξής του από τον ΕΦΚΑ.

Ο Γολγοθάς του 56χρονου

«Εγώ στις 15 Ιουνίου του 2021, έπαθα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μετά από αεροδιακομιδή στα Γιάννενα, εκεί που μου τοποθέτησαν 3 stent (σ.σ. stent είναι ένας πολύ μικρός σωλήνας από συρμάτινο πλέγμα που τοποθετείται μόνιμα μέσα στη στεφανιαία αρτηρία η οποία τροφοδοτεί με αίμα την καρδιά), έχω καρδιακή ανεπάρκεια βαριάς μορφής, το κάτω μέρος της καρδιάς μου είναι νεκρό. Επειδή πάθαινα επιπλοκές, αποφασίστηκε τον Νοέμβριο να μου τοποθετηθεί μόνιμος απινιδωτής. Από τον Ιανουάριο του 2022 έχω καταθέσει τα χαρτιά μου για σύνταξη, αναπηρική με 85%. Εφόσον τοποθετήθηκε ο απινιδωτής έπρεπε να βγω στη σύνταξη», είπε αρχικά.

«Τα χαρτιά μου πάνε από την Κέρκυρα στα Γιάννενα, από τα Γιάννενα πάνε στο περιφερειακό συντάξεων, από εκεί φεύγουν Γερμανία. Η Γερμανία στις 9 Δεκέμβριου απάντησε στο ερώτημα που ήθελαν και το Περιφερειακό συντάξεων το στέλνει πάλι στα Γιάννενα. Από τα Γιάννενα το στέλνουν στην Κέρκυρα και τούμπαλιν. Πριν δυο βδομάδες από τα Γιάννενα το έστειλαν πάλι στη Γερμανία. Από τις 9/12 στο taxis γράφει απονομή», συνέχισε ο κ. Γιάννης.

«Ζω από την γειτονιά»

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει και δεν έχει εισόδημα να στηρίξει τον εαυτό του.

«Τώρα ζω με την γειτονιά εάν θα μου φέρουν φαγητό να φάω. Χθες δεν μου έφεραν φαΐ και δεν έφαγα. Εδώ στην Κέρκυρα επειδή το νερό το αγοράζουμε, είχα να πιω νερό 3 μέρες. Έχω έναν φίλο που δουλεύει και με βοηθάει. Δε ξέρω το ποσό της σύνταξης, έχω 15 χρόνια ένσημα εδώ και 15χρόνια στη Γερμανία. Δεν μπορώ να κάνω βήμα, έχω δύσπνοια. Ζω μόνος μου, δεν έχω κανέναν. Έκανα αίτηση για προκαταβολή και τίποτα», δήλωσε.

«Πήγα και στον Συνήγορο του Πολίτη, έστειλαν στο Περιφερειακό των συντάξεων και κόλλησε πάλι αυτό το πρόβλημα. Είστε η τελευταία μου ελπίδα, εκτός και αν επιδιώκουν να πεθάνουμε για να μην πάρουμε την σύνταξη. Πήρα τηλέφωνο στο υπουργείο και μου είπαν να πάρω τηλέφωνο στο 1555 και εκεί μου είπαν ότι είναι σε απονομή. Τι να κάνω να βάλω τέρμα τη ζωή μου; Είμαι σε τραγική κατάσταση», κατέληξε.

https://www.in.gr

https://www.dwrea-zois.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.