Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Γιώργος Κανουλάς: η δική μου προσωπική ιστορία

Ονομάζομαι Γιώργος Κανουλάς και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, τη δική μου ιστορία.

Ήμουν στη λίστα 2 μήνεςπερίπου, το 1996 σε ηλικία 20 ετών τοτε, μπήκα στην λίστα για Μεταμόσχευση καρδιάς στο Νοσοκομείο Γ.παππανικολαου με τον αείμνηστο Παναγιώτη Σπύρου.

Τότε είχε νά γίνει μεταμόσχευση καρδιάς ,περίπου 2 χρόνια και έτσι οι γονείς μου πήραν το αεροπλάνο κατέβηκαν στην Αθήνα, στον Καρδιοχειρουργό Κ.Λολά, να υπογράψει ένα χαρτί για το ΙΚΑ ότι υπήρχε ανεπάρκεια μοσχεύματος στην Ελλάδα, για να φύγω για Αγγλία θα με αναλάμβανε ο κ. Γιακούμπ.

Εκείνη την ημέρα ήμουν μόνος, με τα μικρότερα μου αδέρφια στο σπίτι και χτύπησε το πρώτο τηλεφώνημα, από το νοσοκομείο Παπανικολάου να μου πούνε οι συντονίστριες, κ.Λάμπρου και η κ.Ζαχαρούδη, ότι βρέθηκε μόσχευμα καρδιάς.

Θυμάμαι ακολούθησαν άλλα 3 τηλέφωνα, με πήρε

ο αδελφός μου ο Μπάμπης και ανεβήκαμε οδικώς στο νοσοκομείο, εκεί συναντήσαμε την αστυνομία και μας ρώτησε αν θέλαμε να μπούμε από την κύρια είσοδο, η την πίσω πόρτα ,γιατί υπήρχαν πολλές κάμερες και δημοσιογράφοι.

Εγώ επέλεξα να μπώ από την πίσω πόρτα,εκεί με περίμενε όλοι η ομάδα του κ. Σπύρου, ήτανε 20/11/1996, μπήκα στο χειρουργείο όπου κράτησε 5.30 ώρες περίπου ,ο δότης ήτανε 16 ετών παλικάρι, το παρέσυρε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Νάουσα και η γονείς του πήραν την μεγάλη απόφαση ,να δωρίσουν τα όργανα του αείμνηστου Απόστολου και να χαρίσουν ζωή σε εμένα και άλλους επτά συνανθρώπους μας.

Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα, χτυπάει η καρδιά του 26 χρόνια μέσα μου.

Δεν υπάρχει μέρα που νά μην σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή. είμαι για δεύτερη φορά παντρεμένος και ζούμε με την υπέροχη γυναίκα μου εδώ και 10 χρόνια μαζί , κάνουμε όνειρα για το μέλλον και όλα αυτά, χάρη στους γονείς του Απόστολου .γιατί χωρίς αυτούς και την σπουδαία κίνηση δωρεάς τους,δεν θα ήμουν τώρα εδώ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με στηρίζουν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.


https://www.nefropatheis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.