Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Μία ακόμα επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού από τον «Κυανού Σταυρό Πατρών»

Μια ακόμα επιτυχής μεταμόσχευση νεφρού, από ζώντα δότη σε ασθενή, πραγματοποιήθηκε στη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης «Κυανούς Σταυρός Πατρών».

Πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη μιας σοβαρής, συνάμα και συγκινητικής οικογενειακής ιστορίας, αφού η ασθενής ήταν μια γυναίκα 55 ετών με νεφρική ανεπάρκεια. Και έλαβε με απόλυτη επιτυχία το δώρο ζωής, από τον ίδιο τον σύζυγο της που αποδείχθηκε πως ήταν συμβατός δότης!

Η μεταμόσχευση έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό» της Αθήνας και όπως αναφέρει η Διευθύντρια του «Κυανού Σταυρού» και

διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Νεφρολόγος κα Κωνσταντίνα Τρίγκα (φωτογραφία), λόγω της έλλειψης νεφρικών μοσχευμάτων, η μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη αποτελεί «σωτηρία λύση» για τους νεότερους ηλικιακά ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.


Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως αυτή είναι η πέμπτη συνεχής μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη σε ασθενή του «Κυανού Σταυρού» τους τελευταίους 10 μήνες, ενώ έχει προγραμματιστεί ακόμα μια μεταμόσχευση από ζώντα δότη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες των ασθενών της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Αφού ενδυναμώνει σε κάθε ασθενή την αίσθηση ελπίδας αλλά και βεβαιότητας για επιτυχή εξέλιξη.

https://politeianews.gr

https://www.dwrea-zois.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.