Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Καταγγελία: Εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας διέκοψε το ρεύμα σε γυναίκα με νεφρική ανεπάρκεια

 Μια ακόμη ιστορία… επιτυχίας του «αόρατου χεριού» της αγοράς έρχεται, αυτήν τη φορά από τον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής «η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας WATT & VOLT προχώρησε στη διακοπή ρεύματος σε γυναίκα με νεφρική ανεπάρκεια στον Ασπρόπυργο, η οποία ζει με μια αναπηρική σύνταξη μόλις 350 ευρώ».

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα «πριν τρεις μέρες είχε πληρώσει τη δόση 250 ευρώ» που αφορούσε προηγούμενο διακανονισμό «τον οποίο τηρεί με μεγάλη δυσκολία, αλλά ήρθε ο νέος λογαριασμός και αντικειμενικά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην πληρωμή του. Σε πρώτη επικοινωνία που είχε με την εταιρεία, της είπαν ρητά ότι δεν μπορούν να επανασυνδέσουν το ρεύμα αν δεν πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού του νέου λογαριασμού, κάτι που αδυνατεί λόγω του πολύ μικρού εισοδήματός της». 

«Το Σωματείο μας -επισημαίνεται στην ανακοίνωση- έκανε παρέμβαση στην εταιρεία WATT & VOLT με σκοπό να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα, και η απάντηση που πήρε ήταν ότι για την επανασύνδεση απαιτείται η καταβολή 100 ευρώ και ο διακανονισμός του νέου ποσού σε 6 δόσεις, κάτι που κάνει αδύνατη την εξόφλησή του. Αυτή την κατάσταση βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και γενικά ο λαός μας, που με πενιχρά εισοδήματα και μισθούς προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα λαϊκά στρώματα».

«Την ίδια ώρα που οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι θησαυρίζουν, σημειώνει το Σωματείο, την ώρα που οι κολοσσοί της Ενέργειας μπουχτίζουν από επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις, ο λαός μας ζει με τον κίνδυνο της διακοπής ρεύματος και μην μπορώντας να αγοράσει ακόμη και πολύ βασικά είδη κατανάλωσης».

 Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το Σωματείο μας παλεύει ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα, και με στήριξη και αλληλεγγύη προσπαθεί για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των φτωχών ανθρώπων. Απαιτούμε από την εταιρεία WATT & VOLT να επανασυνδέσει άμεσα το ρεύμα στη νεφροπαθή γυναίκα και προειδοποιούμε με κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας σε περίπτωση που δεν γίνει άμεση επανασύνδεση».


https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.