Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

ΠΑΤΡΑ: Ολονύκτια επιχείρηση λήψης και μεταφοράς των οργάνων του μικρού Γιώργου

Ολονύχτια επιχείρηση αφαίρεσης και μεταφοράς των πολύτιμων δώρων ζωής που γενναιόδωρα πρόσφεραν οι γονείς του μικρού Γιώργου, 2,5 ετών από το Αγρίνιο, στήθηκε τα ξημερώματα στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Υπενθυμίζουμε ότι το παιδάκι κατέληξε μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη ως συνέπεια της απόφραξης των αναπνευστικών οδών που του προκάλεσε φασόλι το οποίο κατάπιε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Παρά τις υπεράνθρωπες

προσπάθειες που κατέβαλαν αρχικά ιδιώτης γιατρός, ακολούθως γιατροί του νοσοκομείου Αγρινίου και γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, το αγοράκι δεν τα κατάφερε.

Οι γονείς του όταν ενημερώθηκαν για την αρνητική εξέλιξη από τον υπεύθυνο της Μονάδας Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη, μετά από πολύ σκέψη έλαβαν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή σε άλλους μικρούς ασθενείς που περίμεναν το πολύτιμο δώρο ζωής στην κλίνη κάποιου νοσοκομείου.

 Οι κατάλληλοι λήπτες βρέθηκαν μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.ηκαρδιά του μικρού Γιώργου θα μεταμοσχευτεί σε ασθενή που νοσηλεύεται στο εξειδικευμένο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Πάντοβα. Υπενθυμίζουμε σο συγκεκριμένο Κέντρο είχε μεταφερθεί πέρυσι ο μικρός Αλέξανδρος από τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ για να λάβει το σωτήριο μόσχευμα από ένα κοριτσάκι 2,5 ετών. «Να που έφτασε η στιγμή εμείς τώρα να δώσουμε ζωή σε έναν άλλο ασθενή στη γειτονική μας χώρα» μας σχολίασε ο κ. Ηλιάδης.

Το ήπαρ θα μεταμοσχευτεί στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο  της Ρώμης, οι νεφροί θα μεταμοσχευτούν στη Θεσσαλονίκη και ο κερατοειδής στην Αθήνα.\

https://politeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.