Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

«Σου λένε “το μωρό σου έχει κυστική ίνωση” κι ο κόσμος σου διαλύεται»

Ένα μήνα μετά την απόκτηση της κόρης τους, η Rebecca McCabe και ο σύζυγός της Chris πληροφορήθηκαν πως η μικρή τους Emma πάσχει από κυστική ίνωση.

Συγκεκριμένα οι γονείς της Emma την πήγαν στο νοσοκομείο, ένα μήνα μετά τη γέννησή της επειδή δεν ανέπνεε καλά. Λίγες μέρες μετά, βγήκαν τα

αποτελέσματα όπως και έγινε γνωστό στους γονείς πως η κόρη τους έπασχε από κυστική ίνωση – μια δια βίου διαταραχή που βλάπτει τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα.

«Όσοι πάσχουν από κυστική ίνωση χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και αυστηρές προφυλάξεις για την αποφυγή βακτηριακών λοιμώξεων που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή ασθένεια» εξηγεί η μητέρα της, αναφέροντας μάλιστα πως η διάγνωση έδωσε απάντηση και σε άλλες ανησυχίες που είχαν οι δύο γονείς σχετικά με το μωρό τους.


Κυστική ίνωση: Η διαφορετική καθημερινότητα της μικρής και η συνδρομή των γονέων

«Όταν γεννήθηκε η Emma δεν έπαιρνε το βάρος που έπρεπε κι αυτό μας προβλημάτιζε. Τελικά οφειλόταν στην κυστική ίνωση… Της έλειπαν κάποια ένζυμα και δεν μπορούσε να απορροφήσει το λίπος που χρειαζόταν για να μεγαλώσει σωστά» τόνισε.

Η μητέρα της μικρής αλλά και ο σύζυγός της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αφήσουν την ασθένεια να εμποδίσει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν την Emma. «Η γεμάτη ενέργεια Emma παρακολουθεί μαθήματα κολύμβησης και συμμετέχει μαζί με μένα σε μια ειδική ομάδα παιχνιδιού» λέει περήφανα η μητέρα της και συνεχίζει:

«Όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της παίζει, κοιμάται και τρώει. Επιπλέον, όμως, κάνει κάθε μέρα φυσιοθεραπείες και ακολουθεί ειδική διατροφή με ένζυμα και συμπληρώματα. Επίσης, είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα μικρόβια και τις κοινωνικές επαφές της. Με τον σύζυγό μου κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε το μωρό μας. Η ασθένειά της είναι ανίατη αλλά με καθημερινή φροντίδα και θεραπεία, όλα θα πάνε καλά για το γενναίο κορίτσι μας».

https://www.enimerotiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.