Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Η ζωή νικά τον πόλεμο: 50χρονη Εβραία δώρισε το νεφρό της σε 3χρονο αγοράκι από την Παλαιστίνη

Μια γυναίκα από το Ισραήλ δώρισε το νεφρό της σε τρίχρονο αγοράκι από την Παλαιστίνη!
Η Ίντιτ Χαρέλ Σεγκάλ, μια νηπιαγωγός από το βόρειο Ισραήλ, αποφάσισε στα 50στά γενέθλιά της να δωρίσει το νεφρό της σε έναν άγνωστο.
Η νηπιαγωγός ανέφερε ότι εμπνεύστηκε από τον μακαρίτη τον παππού της, έναν επιζώντα του Ολοκαυτώματος, που της έλεγε να ζει με τη ζωή της να έχει νόημα και σύμφωνα πάντα με την ιουδαϊκή παράδοση.
Η Σεγκάλ ήρθε σε επαφή με ομάδα που φέρνει σε επαφή δότες και λήπτες και άρχισε μια διαδικασία 9 μηνών για να δωρίσει το νεφρό της σε κάποιον ασθενή που το είχε ανάγκη.
Αυτός ο κάποιος αποδείχτηκε πως ήταν ένα τρίχρονο αγοράκι από την Παλαιστίνη, που ζει στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronot.

 "Δεν με ξέρεις, αλλά σύντομα θα είμαστε πολύ κοντά γιατί το νεφρό μου θα είναι μέσα στο σώμα σου. Ελπίζω με όλη μου την καρδιά ότι αυτή η χειρουργική επέμβαση θα είναι επιτυχημένη και ότι θα έχεις μια μακρά, υγιή ζωή, γεμάτη νόημα" έγραψε η Σιγκάλ στα εβραϊκά, με την οικογένεια του παιδιού να ζητάει να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά της, εξαιτίας της ευαισθησίας για συνεργασία με τους Ισραηλινούς.

Ένας φίλος μετέφρασε το γράμμα της 50χρονης νηπιαγωγού στα αραβικά, ώστε η οικογένεια του τρίχρονου αγοριού από την Παλαιστίνη να μπορέσει να το καταλάβει.
Η απόφαση της Σεγκάλ προκάλεσε βαθύ διχασμό στην οικογένειά της, καθώς οι συγγενείς της νηπιαγωγού φοβήθηκαν ότι βάζει τη ζωή της σε κίνδυνο χωρίς λόγο.
Εξάλλου, τρία μέλη της οικογένειας της Σεγκάλ – συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα της - είχαν χάσει τη ζωή τους σε παλαιστινιακές επιθέσεις, κάτι που έκανε τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα, όπως ανέφερε η καλόκαρδη νηπιαγωγός.
Η χειρουργική επέμβαση για τη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιούνη και η 50χρονη Σεγκάλ λέει πως πέτυχε περισσότερα από όσα περίμενε.
Τίμησε τον παππού της, έσωσε μια ζωή, αλλά και στάθηκε αφορμή για μια ακόμη μεταμόσχευση, μιας και ο πατέρας του 3χρονου αγοριού δώρισε το νεφρό του σε μια Ισραηλινή μητέρα που επί 25 χρόνια περίμενε να έρθει η σειρά της στη λίστα δωρεάς οργάνων.

https://sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.