Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα υδροδότησης που καταγράφονται σε πολλές περιοχές της Εύβοιας

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης σε πολλές περιοχές της Εύβοιας. 

Όπως επισημαίνει, «πριν καλά - καλά μπει η καλοκαιρινή περίοδος, έχουν εκδηλωθεί σε πολλές περιοχές της Εύβοιας οξυμένα προβλήματα με την ποιότητα και την επάρκεια του πόσιμου νερού.

Το γεγονός πως πρόκειται ακόμη και για περιοχές με ορεινούς όγκους και σημαντικές δυνατότητες υδροδότησης, όπως η Δίρφυ και η Κύμη, καταρρίπτει εξαρχής τη δικαιολογία της λειψυδρίας και την ανάγκη εξοικονόμησης του πόσιμου νερού. Προφάσεις που

προέρχονται από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που υιοθετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και σκοπό έχουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και την παραχώρηση σε ιδιώτες της εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων».

Καταγράφοντας την εικόνα που επικρατεί και φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα με τα προβλήματα από διάφορες περιοχές της Εύβοιας, όπως στους οικισμούς Πευκόδασος, Καστέλλα, Κύμη, Πανόραμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει πως οι λύσεις που προτείνονται για προμήθεια νερού από ιδιώτη είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες.

Ειδικότερα για την Κύμη αναφέρει πως συχνά παρουσιάζεται πρόβλημα στην υδροδότηση με κακής ποιότητας νερό που ορισμένες φορές μάλιστα είναι σε τέτοια απαράδεκτη κατάσταση που έχει προκαλέσει προβλήματα μέχρι και στο Νοσοκομείο Κύμης και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με κίνδυνο να σταματήσει η αιμοκάθαρση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει πως «αιτία είναι η έλλειψη μεγάλων έργων υποδομής που να εξασφαλίζουν νερό ποιοτικό και επαρκές για όλες τις ανάγκες και για κάθε περιοχή ανεξαιρέτως. Επειδή, κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση δεν έχουν ως προτεραιότητα τις ανάγκες του λαού, υπάρχει χρόνια και συνεχόμενη υποχρηματοδότηση, υλοποιείται η ανταποδοτικότητα που σημαίνει να πληρώνουμε με τέλη ξανά υπηρεσίες και έργα, ενώ ταυτόχρονα παραδίδονται νερό, βουνά, πηγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα και πρέπει να εξασφαλίζεται επαρκής ποσότητα και ποιότητα χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών με τέλη, με επιβάρυνση των μεγάλων καταναλωτών όπως βιομηχανικές μονάδες, ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες».

https://www.902.gr

https://www.dwrea-zois.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.