Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Ανεκτίμητο δώρο: Έδωσε το νεφρό της και έσωσε την καλύτερή της φίλη

  Έπασχε από σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Σήμερα ζει, αφού υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση. Η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που "κέρδισε" ξανά τη ζωή, χάρη στην καλύτερή της φίλη.

Συγκινητική είναι η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας από τη Βρετανία, η οποία έπασχε από σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια και σώθηκε από την καλύτερή της φίλη, καθώς οι γιατροί ανακάλυψαν ότι υπάρχει συμβατότητα για δωρεά οργάνων.
Η 32χρονη ήρθε αντιμέτωπη με την είδηση ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου τον Δεκέμβριο του 2019.
Η καλύτερη φίλης της ήταν η πρώτη που προσφέρθηκε να κάνει δωρεά οργάνων και οι γιατροί εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι υπάρχει απόλυτη συμβατότητα.
Οι δύο φίλες βρίσκονται σήμερα σε φάση ανάρρωσης από την επέμβαση, στην οποία υπεβλήθησαν τον φετινό Μάιο, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Το 2009, η 32χρονη Τζιζέλ Κένεντι είχε διαγνωστεί με «εστιακή τμηματική σπειραματοσκλήρυνση», μια σπάνια πάθηση που προσβάλλει τα νεφρά.

Έκτοτε, ήξερε ότι κάποια στιγμή τα νεφρά της ενδέχεται να υποστούν μόνιμη βλάβη, ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια.
Τον Μάιο, μάλιστα, η λειτουργία των νεφρών της είχε υποχωρήσει στο 3%. Ωστόσο, μετά τη μεταμόσχευση, τα νεφρά της λειτουργούν στο 90%.
«Προσφέρθηκα πριν από περίπου επτά χρόνια, καθώς γνωρίζαμε ότι κάποια ημέρα η Τζιζέλ θα χρειαζόταν μεταμόσχευση» δηλώνει η 31χρονη Λίαν Φίμπλιν.
«Και οι δύο κλάψαμε όταν μάθαμε ότι η λειτουργία των νεφρών της έχει αυξηθεί τόσο πολύ. Ήταν το πιο υπέροχο συναίσθημα. Είναι, σίγουρα, η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

https://sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.