Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία – Πού και πότε θα γίνει

Για την κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη των νοσοκομείων της πόλης, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Η αιμοδοσία

προγραμματίζεται να γίνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στη νότια πύλη της ΔΕΘ, με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου. Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη των νοσοκομείων της πόλης, ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Αριστοτέλης Αποστολίδης και οι Πρόεδροι των Ομίλων της Θεσσαλονίκης σας καλούν να πάρετε μέρος στην προγραμματισμένη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 17/01/2021 κατά τις ώρες 09:00 - 14:00 στην Νότια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Απέναντι από την ΧΑΝΘ) με την υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου.

Όλοι γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση που ζουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων με την πανδημία. Η ζωή όμως δεν σταματάει με αυτό και υπάρχουν και άλλες τεράστιες ανάγκες στα νοσοκομεία, ειδικά για αίμα.Το αίμα, που είναι το πιο ζωτικό στοιχείο για την ζωή των ανθρώπων ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται, αλλά και ούτε μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι άλλο παρά μόνο μπορεί να προσφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σε μία χώρα στην οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, η ουσία της εθελοντικής αιμοδοσίας αποκτά το δικό της μοναδικό και ξεχωριστό νόημα. Πιστεύουμε ότι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος και η κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι υπόθεση όλων μας Οι ροταριανοί και οι Ροταράκτορες της Θεσσαλονίκης και των άλλων περιοχών της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ πολλές φορές ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν όταν χρειάσθηκε να δώσουν αίμα σε κάποιον συνάνθρωπο μας. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε την πρώτη αιμοδοσία της χρονιάς όλοι μαζί οργανωμένα και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τράπεζα Αίματος της περιφέρειας. Η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αλτρουισμού και γεμίζει με ηθική περηφάνια τον αιμοδότη για τις ζωές που θα σώσει με το αίμα και τα παράγωγά του.

https://www.typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.