Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ελευθερία Τσαπραλή: Η δική μου προσωπική ιστορία

 Η δική μου προσωπική ιστορία.

Ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν... αν θυμάμαι καλά στα 13?... Τότε έμαθα μαζί με τους γονείς μου ότι έχω ένα από τα δυο νεφρά Ρίκνο. Όμοια με ένα καρύδι με μηδαμινή λειτουργεία, να μην τα πολυλογώ μετά από δυο χρόνια κοντά στα 16 μου το αφαίρεσα.. Μετά όμως ένα χρόνο στα 17 μου κάνω ανοικτή βιοψία στο ένα που είχα και βρίσκουν σπειρηματονεφριτιδα μεγάλου βαθμού.

Μου δίνουν μια θεραπεία αλλά εγώ σαν νέα αμέλησα τα πάντα, πήγα σε γιατρό πάλι στα 21 μου, έχοντας μείνει έγκυος στο δεύτερο παιδί μου. Να σημειώσω οι γιατροί δεν με άφηναν να κάνω παιδιά, έκανα 2 όμως ευτυχώς χωρίς θέματα αφού πέρασε η εγκυμοσύνη μου όλη ευτυχώς καλά, με ένα νεφρό και κρεατινίνης 2.6.. Είπα από εκεί και πέρα να πηγαίνω για εξετάσεις πέρασαν 5 χρόνια με κικλοσπορινη και αλλά φάρμακα, μέχρι πικτεηλ έβαλα έπαθα διάταση άντεξα 5 χρόνια.

Εκεί γύρω στα 26 πήγα για τον μηνιαίο προγραμματισμένο έλεγχο, και αυτό ήταν δεν με άφησε ο γιατρός μου να φύγω. Η κρεατινίνη 6 αλλά Παραθορμονη 800. Είχα κάνει φιστουλα 6 μήνες πριν και για καλή μου τύχη είχε ωριμάσει... Ευτυχώς.. Ετσι αρχές Νοεμβρίου το 2004 μπήκα στο μηχάνημα, το 2010 κάνω πρώτη μεταμόσχευση από πτωματικο.. Κράτησε με κόπο 5 χρόνια έκανα πολλές βιοψίες, έκανα πλασμαφαιρεσεις, τίποτα απορρίφθηκε.

Και από το 2015 Νοέμβριο παλι ως σήμερα είμαι στο μηχάνημα.. Με όλα τα δύσκολα και τα επικίνδυνα αυτής της κατάληξης.. Δεν το βάζω κάτω το χρωστάω σε αυτά τα 2 αντράκια που έχω το ένα 21 το άλλο 23 που μου δίνουν δυναμη.. Και όλοι πρεπει να παλεύουμε, να βρίσκουμε δυναμη σε ότι ο κάθε ένας αγαπάει,. Ενα έμαθα τόσα χρόνια ότι ναι υπάρχουν χειρότερα χωρίς επιλογή εμείς έχουμε επιλογές αυτί να θυμόμαστε.. Δυναμη σε όλους και χαμογελάτε.

https://www.dwrea-zois.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.