Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Στο ΓΝΖ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος: «Να στελεχωθεί το ΓΝΖ, ώστε να εξετάζονται άμεσα και τα δείγματα από τον ΕΟΔΥ»

 



Να στελεχωθεί επαρκώς το Νοσοκομείο, προκειμένου να γίνεται στο ίδρυμα και ο έλεγχος των δειγμάτων του ΕΟΔΥ ζητά η ΠΟΕΔΗΝ.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος επισκέφθηκε χθες το ΓΝΖ και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο

του Συλλόγου των Εργαζομένων Βαγγέλη Τσώλα, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με όλες τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την πανδημία και τα αυξημένα κρούσματα στο νησί. «Το νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με δύο μοριακούς αναλυτές και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε λιγότερο από μια ώρα. Σε 40 ημέρες που λειτουργούν έχουν ελεγχθεί ήδη 600 δείγματα και έχουν βγει περί τα 30 θετικά. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, τα οποία στέλνουν τα αποτελέσματα στο Παστέρ και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δυο μέρες. Ειδικά αν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο περνούν τέσσερις μέρες. Αυτό σημαίνει ότι στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που γίνονται στο αεροδρόμιο. Τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από τέσσερις μέρες και ένας ασυμπτωματικός μπορεί να «οργώσει» το νησί και να διασπείρει τον ιό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως μου ανέφεραν, ήταν μια τουρίστρια η οποία πριν από λίγες μέρες έκανε το τεστ, μετά από δυο μέρες βγήκε το αποτέλεσμα, και ειδοποιήθηκε όταν ήδη ήταν κρουαζιέρα με δεκάδες άλλους επισκέπτες σε ένα ημερόπλοιο. Η πρόταση που κάνουμε είναι να στελεχωθεί το νοσοκομείο με προσωπικό, προκειμένου ο ΕΟΔΥ να στέλνει τα δείγματα στο νοσοκομείο».

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι αυτός είναι και ένας σημαντικός λόγος που αυξήθηκαν τα κρούσματα στο νησί και επιβλήθηκαν νέα μέτρα, ενώ τονίζει ότι γνωστός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων από τα τεστ που γίνονται στο νοσοκομείο, ενώ δεν φαίνονται τα υπόλοιπα στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. «Θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που ξέφυγε ο ιός και πάρθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στο νησί. Μας προξενεί πολύ μεγάλη εντύπωση πως ενώ το νοσοκομείο μόνο έχει 30 θετικά κρούσματα και βέβαια και άλλα πολλά ο ΕΟΔΥ, τα οποία δεν ξέρουμε τον αριθμό. Στις ημερήσιες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ αυτό δεν φαίνεται. Και θεωρούμε ότι θα έπρεπε να εμφανίζονται, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοπροστασία των κατοίκων».

Σχετικά με καταγγελίες που έγιναν σε αθηναϊκά μέσα σχετικά με άτομα που ήθελαν να κάνουν τεστ και δεν έγιναν στο ΓΝΖ,ο κ. Γιαννάκος αναφέρει: «Το νοσοκομείο δεν κάνει προληπτικά τεστ. Κάνει τεστ σε όσους έχουν συμπτώματα. Αυτή είναι η αποστολή του. Θα πρέπει να απευθύνονται στον ΕΟΔΥ. Το νοσοκομείο δεν έχει ανεξάντλητες δυνατότητες. Έχει συγκεκριμένο προσωπικό και είχε κάνει μέχρι τώρα 600 δείγματα! Ο ΕΟΔΥ κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους, δεν είναι δουλειά του νοσοκομείου. Εμείς αυτό που λέμε είναι να ενισχυθεί το νοσοκομείο».

Ελλείψεις σε προσωπικό

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πιο αναλυτικά, είπε: «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις. Υπάρχουν δυο εντατικολόγοι, τρεις αναισθησιολόγοι, τρεις χειρούργοι, τέσσερις παθολόγοι (δυο θα φύγουν), δυο νεφρολόγοι για να δουλεύουν στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ο ένας θα φύγει), δυο ακτινολόγοι, τρεις καρδιολόγοι (ο ένας θα φύγει) και ως εκ τούτου τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. Αναγκάστηκαν οι γιατροί να δουλεύουν χωρίς άδεια το καλοκαίρι. Έφτασαν στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, αλλά αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο! Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αναγκάζεται το προσωπικό να προσφέρει βοήθεια πολλές φορές σε ένα, δυο και τρία τμήματα και ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα εργαστήρια, εκεί που θα μπορούσε να υπάρχει προσωπικό, για να δουλεύουν οι σύγχρονοι μοριακοί αναλυτές και να ελέγχεται καλύτερα ο ιός στο νησί».

https://www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.