Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

«Ίασις». Η νέα πρότυπη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στην είσοδο της Βέροιας, σύντομα σε λειτουργία


Μια πραγματική επιστημονική πρόκληση, υψηλών προδιαγραφών τεχνολογίας και μοντέρνας αισθητικής, η νέα πρότυπη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Ίασις», που βρίσκεται κυριολεκτικά γεωγραφικά αλλά και χρονικά «επί θύραις» στην είσοδο της Βέροιας (πρώην κατάστημα EXPERT) από την Εγνατία Οδό, αναμένεται να λειτουργήσει πολύ σύντομα.

Άναψε… «πράσινο», για ένα έργο πνοής στην υπηρεσία των νεφροπαθών της Ημαθίας!

Ένα υπερσύγχρονο έργο πνοής, που φιλοδοξεί να

διαδραματίσει το ρόλο ενός «κόμβου» εξυπηρέτησης, στο «σταυροδρόμι» συνάντησης των αναγκών υγείας αλλά και των δικαιωμάτων των αιμοκαθαρομένων σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Μια επένδυση, που προσδοκά να αλλάξει ριζικά αναβαθμίζοντας ποιοτικότερα τον «χάρτη» των υπηρεσιών αιμοκάθαρσης σε όλη την Ημαθία και την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί πλέον πραγματικότητα!

Πρόκειται για μια εγκατάσταση, συνολικής επιφάνειας 1000 τ.μ. (500 + 500 τ.μ. ισόγειο & κάτω όροφος αντίστοιχα), με εύρυθμη και λειτουργική διαρρύθμιση πολλών γραφείων και βοηθητικών χώρων που «δορυφορούν» την κυρίως αίθουσα αιμοκάθαρσης και πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Διαθέτει πάρκινγκ 20 θέσεων στάθμευσης και εξωτερικό ανελκυστήρα εξυπηρέτησης ΑμεΑ σε έναν ευχάριστο, φυσικό περιβάλλοντα χώρο, που κοσμείται από καλλωπιστικά φυτά και δενδρύλλια.

Διοίκηση - Ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό

Ιδρυτής της Μονάδας είναι ο διακεκριμένος Γυναικολόγος – Μαιευτήρας Κυριαζής Κόλβατζης, με διοικητικό προσωπικό τους ιατρούς γιους του Χαράλαμπο (Γυναικολόγο – Μαιευτήρα & Επικουρικό στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας),  Μέρκο (Ουρολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου) και την κόρη του Μαρία Χρυσούλα (υπό ειδίκευση Νεφρολόγο).

Η στελέχωση πολυάριθμου και ικανού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με επικεφαλής διευθυντή νεφρολόγο - επιστημονικά υπεύθυνο της μονάδας, δύο επιπλέον νεφρολόγους, δυο αγγειοχειρουργούς - καθηγητές πανεπιστήμιων, καρδιολόγο και  μικροβιολόγο, εγγυάται την άριστη, ταχεία και ασφαλή εξυπηρέτηση, με την πολύτιμη επιστασία και συνεργασία της προϊσταμένης νοσηλείας και τριών ακόμη νοσηλευτών/τριών, των οποίων ο αριθμός θα αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των αιμοκαθαρομένων.

Αίθουσα Αιμοκάθαρσης. Πλέον των 100 οι αιμοκαθαρόμενοι 

Ο αριθμός θέσεων στην αίθουσα αιμοκάθαρσης θα είναι συνολικά 19 (με δυνατότητα ξεχωριστής νοσηλείας οροθετικών) και δύναται να εξυπηρετήσει πλέον των 100 αιμοκαθαρομένων , όπου παράλληλα θα έχουν,  αυτόνομα ανά κλίνη, τη δυνατότητα δημιουργικής αξιοποίησης του απαιτούμενου χρόνου παραμονής,  με χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων ψυχαγωγίας (tv, DVD, internet, δορυφορικές συνδέσεις, IPAD).

Να σημειωθεί ότι η υποδομή της μονάδας έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μέχρι και 30 κλίνες, οπότε ο αριθμός των αιμοκαθαρομένων δύναται να αυξηθεί στους 180! Τα μηχανήματα είναι της εταιρίας NIPPRO, ιαπωνικής προέλευσης, τελευταίας γενιάς.

Αίθουσα αναμονής – Γραφεία & βοηθητικοί χώροι

Σε ένα ιδιαίτερα ευήλιο και άνετο περιβάλλον 30 καθισμάτων, με αισιόδοξα, φωτεινά χρώματα απαλής αισθητικής και θέα στην είσοδο της πόλης, θα λειτουργεί η αίθουσα αναμονής – υποδοχής, η ρεσεψιόν και το τηλεφωνικό κέντρο, πλήρως εξοπλισμένο με την κατάλληλη γραμματειακή υποστήριξη.

Επιπλέον θα λειτουργούν γραφεία ιατρών και προϊσταμένης, εντός της κύριας μονάδας, όπως και εποπτεία νοσηλευτών  με το πλέον σύγχρονο πρόγραμμα παρακολούθησης των αιμοκαθαρομένων.

Ακόμη χώροι αποθήκευσης αρχειακού υλικού, τουαλέτες (WC) κοινού  ανδρών - γυναικών και ΑΜΕΑ, αποδυτήρια αιμοκαθαρομένων  ανδρών - γυναικών (εφοδιασμένα με προσωπικές ντουλάπες, τουαλέτες και ντουζιέρες), τουαλέτες και αποδυτήρια νοσηλευτικού προσωπικού ανδρών -  γυναικών, όπως επίσης και κουζίνα για την προετοιμασία σνακ – φαγητού.

Υπεύθυνη διακομιδή με ασθενοφόρο & οχήματα της μονάδας

Η μονάδα θα παρέχει τη δυνατότητα ασφαλούς διακομιδής με πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο αλλά και με οχήματα προγραμματισμένων δρομολογίων εξυπηρέτησης των ασθενών που δεν έχουν μεταφορικό μέσο ή τρόπο διακομιδής μέσω τρίτων.

Δείτε επίσης τη συνέντευξη του Ιατρού Γυναικολόγου - Μαιευτήρα και ιδρυτή της Μονάδας Κυριαζή Κόλβατζη, ΕΔΩ


 

 Video - Φωτογραφίες: faretra.info

https://faretra.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.