Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Σπάρτακος: Αιμοδοσία στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας


 Δίνουμε αίμα με ασφάλεια και προσφέρουμε ζωή.

21/8/2020: Στο Τμήμα Αιμοδοσίας Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Όχι. Τα δόντια μας δε τα βουρτσίζουμε για να έχουμε ευχάριστη αναπνοή αλλά για να προστατεύσουμε την οδοντοστοιχία μας από «ανεπιθύμητους εισβολής».

Ούτε τη μάσκα και την ζώνη ασφαλείας

τα φοράμε για να μην πληρώσουμε πρόστιμο αλλά για να θωρακίσουμε εμάς και τους άλλους από ατυχήματα που μπορεί να κοστίσουν την ίδια μας τη ζωή.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την προσφορά αίματος. Το αίμα δεν το δίδουμε για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο επειδή μπορεί να «διασφαλίσει» την υγεία και την ίδια τη ζωή των ανθρώπων και επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πάντα «οι άλλοι», έχουμε έναν λόγο παραπάνω να δίνουμε αίμα.

Σήμερα, οι αυξημένες ανάγκες σε αίμα αποδεικνύουν πως η επιδημία του Covid-19 αιφνιδίασε τον κόσμο, δημιούργησε φόβο, πανικό, αμφιβολία.

Ωστόσο μέσα από συνεργασίες (όπως είναι αυτή του τμήματος αιμοδοσίας του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας) και μέσα από τη σωστή ενημέρωση, υπάρχει η δυνατότητα αναστροφής του κλίματος ώστε οι «ταμιευτήρες» να γεμίσουν ξανά με ζωή.

Σε μία υψηλού συμβολισμού κίνηση, που στόχο έχει να αποδείξει την ασφάλεια της διαδικασίας αιμοληψίας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να προσέλθουν στην εκδήλωση εθελοντικής προσφοράς αίματος που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά θα γίνει εκτός χώρου εργασίας, στο ανακαινισμένο, υπερσύγχρονο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Η καλή διάθεση και 10 λεπτά από τη ζωή όλων μας είναι αρκετά για να σώσουμε μία ζωή που μπορεί να είναι …η δική μας.

ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

& ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ:

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι, δίνουμε αίμα στο ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Γραφείο Τύπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.