Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία σε Νεάπολη και Συκιές την επόμενη εβδομάδα

 


 Με σύνθημα «Συνεχίζουμε να προσέχουμε, συνεχίζουμε να βοηθάμε» και μόνο με ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, διήμερη Έκτακτη Αιμοδοσία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και προστασίας.

«Ανταποκρινόμενοι στις αγωνιώδεις εκκλήσεις

των νοσοκομείων για αίμα, ο δήμος μας διοργανώνει έκτακτη διήμερη αιμοδοσία, απευθύνοντας έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη των συμπολιτών και συνδημοτών μας, ευελπιστώντας ότι οι εθελοντές αιμοδότες μας, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν κάθε αντίστοιχή μας προσπάθεια, θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά» σημειώνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη. Όπως επισημαίνουν, καλώντας όλους όσοι μπορούν, να ανταποκριθούν και πάλι «οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα και δεν σταματούν ποτέ. Ειδικά το καλοκαίρι, καταγράφονται τραγικές ελλείψεις, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται, και τις ανάγκες σε αίμα να αυξάνονται... αύξηση τροχαίων ατυχημάτων, παιδιά που χρειάζονται αίμα και αιμοπετάλια κινδυνεύουν, συνάνθρωποί μας με μεσογειακή αναιμία και λευχαιμία βρίσκονται σε απόγνωση, χειρουργεία αναβάλλονται και ασθενείς αγωνιούν...».

Η διήμερη Έκτακτη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, με πρώτο σταθμό τη Δ.Ε. Συκεών και δεύτερο τη Δ.Ε. Νεάπολης. Από τις 8:30 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα ειδικά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων Θεσσαλονίκης θα περιμένουν τους εθελοντές, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές) και την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού, καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβουλευτικό Σταθμό Συκεών, στο τηλέφωνο 2313.313 151.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.