Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Σε ικανοτοποιητικά επίπεδα οι αιμοδοσίες στην Πάφο

 Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Προϊστάμενου Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνονται οι αιμοδοσίες τόσο στο Κέντρο Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όσο και οι  εξωτερικές αιμοδοσίες, σύμφωνα με τον

Αναπληρωτή Προϊστάμενο Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας Σωκράτη Μενελάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μενελάου  ανέφερε πως στην Πάφο ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στεγάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Παύλου και Πέτρου και πάει πολύ καλά. Είπε επίσης ότι αποτελεί ένα πολύ καλό χώρο που προσφέρει όλες τις ανέσεις και όλα όσα χρειάζονται για να γίνει μια ασφαλής αιμοδοσία.

Πρόσθεσε δε, πως μετά την επαναλειτουργία του σταθμού η ροή είναι πολύ ικανοποιητική και συμμετέχουν ενεργά οι αιμοδότες στην αιμοδοσία.

Σε σχέση με τις εξωτερικές αιμοδοσίες ανέφερε πως διοργανώνονται πολλές απογευματινές εξωτερικές αιμοδοσίες όπως  την Παρασκευή διοργανώθηκε αιμοδοσία στην Δρούσεια, το Σάββατο στον Αμπελίτη - Στατό Άγιο Φώτιο και την Κυριακή  στον Κάτω Πύργο. Όλες οι αιμοδοσίες, όπως εξήγησε, γίνονται κανονικότατα και όπως γίνονταν πάντα. 

Ερωτηθείς σχετικά ο  Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας Σωκράτης Μενελάου ανέφερε πως το Κέντρο Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στελεχώνεται από μια ιατρό και τρεις βοηθούς αιμοδοσίας και παρά το ότι λειτουργεί εκτός του κρατικού νοσηλευτηρίου εντούτοις λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά. 

Επεσήμανε δε πως κάποιες μέρες που διοργανώνονται εξωτερικές αιμοδοσίες το Κέντρο Αίματος του ΓΝ Πάφου κλείνει προς εξυπηρέτηση των αιμοδοτών στις εξωτερικές αιμοδοσίες. Αναφέρθηκε επίσης στην ευελιξία του ωραρίου του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου άλλοτε πρωί και άλλοτε απόγευμα προς εξυπηρέτηση του κοινού.

ΚΥΠΕ

https://www.offsite.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.