Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία της ομάδας SOS BOAK πραγματοποιείται το Σάββατο 8 Αυγούστου από τις 9.30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας , στο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης.

ΟΛΟΙ ΟΔΗΓΟΥΜΕ… ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της αιμοδοσίας δημιουργείται μία εθελοντική ομάδα προσφοράς, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο βραχυπρόθεσμη δράση της. Πιο συγκεκριμένα


,

η διαδικτυακή ομάδα SOS BOAK σε συνεργασία με την Αιμοδοσία ΠΑΓΝΗ, δημιουργεί ένα σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών με κοινό χαρακτηριστικό τις τραγικές εμπειρίες των μελών της, έπειτα από κάποιο τροχαίο δυστύχημα στους δρόμους της Κρήτης.

Κάθε χρόνο και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, η Κρήτη πληρώνει έναν βαρύ φόρο αίματος στο οδικό της δίκτυο, με μεγάλο αριθμό θανάτων αλλά και σοβαρών τραυματισμών στους επιβαίνοντες, των οποίων η νοσηλεία απαιτεί υψηλά αποθέματα αίματος στις κατά τόπους αιμοδοσίες.

Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας Αιμοδοσίας, δεν είναι αποκλειστικά η συγκέντρωση αίματος για τους τραυματίες, αλλά παράλληλα και η ευαισθητοποίηση όλων μας, με τελικό στόχο την κατάργηση της ομάδας όταν πλέον θα έχουν εκμηδενιστεί τα τροχαία ατυχήματα στο νησί μας.

Το Σάββατο 8 Αυγούστου, καλούμε τους φίλους, τους συγγενείς, τους ίδιους τους ανθρώπους που επιβίωσαν από κάποιο τροχαίο ατύχημα αλλά και ευαισθητοποιημένους Κρητικούς, να έρθουν στην Πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα στον υγειονομικά ασφαλή χώρο της Περιφέρειας Κρήτης, να αιμοδοτήσουν και να περάσουμε όλοι μαζί το μήνυμα για να δώσουμε ένα τέλος στα τροχαία ατυχήματα στο νησί μας.

Δώσε Αίμα!

Δώσε Ζωή!», αναφέρεται, σε σχετικό κάλεσμα.

Για ραντεβού αιμοδοσίας μπορεί να επικοινωνεί κανείς με την υπεύθυνη αιμοδοσίας της ομάδας SOS BOAK κ. Έφη Πασπαλάκη, (6944118094)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.