Σάββατο 11 Μαΐου 2019

SOS για την μονάδα Τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Χίου

Κατεπείγουσα ενίσχυση με Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου ζητά ο Σύλλογος ΑμΕΑ με την παρακάτω επιστολή του στον υπουργό Υγείας. 
Κύριε Υπουργέ:

    Με το από 25/04/2019 έγγραφό του, το οποίο και σας επισυνάπτουμε, ο Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο», προς τη Δ/ση του Γ.Ν. Χίου, επαναφέρει για πολλοστή φορά το θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στη μονάδα, τονίζοντας ότι είναι άκρως επικίνδυνη τόσο για την ασφάλεια των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, όσο και για την ψυχοσωματική υγεία των ιατρών.
    Με έγγραφό του εξάλλου ο Σύλλογος Νεφροπαθών Χίου, τονίζει την αναγκαιότητα της πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να μπορούν οι 48 μόνιμοι αιμοκαθαιρόμενοι και οι επισκέπτες του καλοκαιριού, το οποίο βρίσκεται προ « των πυλών» και με τους οποίους ο αριθμός υπερβαίνει τους 60 και πάνω, να εξυπηρετούνται με ασφάλεια. Παράλληλα ο σύλλογος ζητά την αντικατάσταση 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, τα οποία λειτουργούν πάνω από 20 χρόνια και είναι παλαιάς τεχνολογίας και 10 τουλάχιστον πολυθρόνων αιμοκάθαρσης, γιατί οι υπάρχουσες παρουσιάζουν συχνές βλάβες, καθώς και ενός κλινοζυγού.
    Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.με Α. Β. Αιγαίου στηρίζει τα αιτήματα του Δ/ντή της Μ.Τ.Ν. και του συλλόγου νεφροπαθών Χίου και επισημαίνει ότι η επικίνδυνη αυτή κατάσταση, αν δε βελτιωθεί, θα επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα και αυτό είναι θέμα χρόνου! Το γεγονός εξάλλου ότι οι 48 αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς είναι μόνιμοι κάτοικοι Χίου και πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο τους, δημιουργεί εύλογα το ερώτημα τι θα απογίνουν, αν ο Δ/ντής, εφόσον δεν ενισχυθεί η μονάδα με το απαιτούμενο προσωπικό, αποφασίσει να μην υποστηρίζει όλους τους ασθενείς; Τι θα γίνει με τους επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου; Τι θα γίνει με τα πεπαλαιωμένα μηχανήματα και τις καρέκλες που παρουσιάζουν συχνές βλάβες;
     Κύριε Υπουργέ
    Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μ.Τ.Ν. του Γ.Ν. Χίου, όσο και στους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς, οι οποίοι αγωνιούν για την ομαλή λειτουργία της μονάδας, αλλά και για το αν θα συνεχίσουν να καλύπτονται οι θεραπείες τους, εφόσον η κατάσταση στη μονάδα δε βελτιωθεί!  
    Ζητάμε την άμεση στελέχωση της μονάδας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την ανανέωση των μηχανημάτων και των καρεκλών αιμοκάθαρσης, σύμφωνα και με τα επισυναπτόμενα έγγραφα του Δ/ντή της Μ.Τ.Ν. και του Συλλόγου Νεφροπαθών Χίου.
    Η καθυστέρηση μπορεί να επιφέρει μοιραία αποτελέσματα για τα οποία υπεύθυνοι σαφώς είναι όλοι οι αρμόδιοι, οι οποίοι αν και έγκαιρα και επανειλημμένα έχουν ενημερωθεί, εν τούτοις δεν φρόντισαν για την αποκατάσταση των προβλημάτων.
    Ελπίζουμε εσείς να μην αδιαφορήσετε! Και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.