Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Νεφροπαθείς στον «αέρα» και στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Μετατάξεις και υποστελέχωση προσωπικού στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και 22 νεφροπαθείς σε αδιέξοδο, σύμφωνα με την
ΠΟΕΔΗΝ.


Μετά το κλείσιμο της Μονάδας Νεφρού του νοσοκομείου Κεφαλονιάς, άλλη μία μονάδα περιτοναϊκής κάθαρσης, αυτή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς η μοναδική Διευθύντρια Νεφρολόγος του νοσοκομείου τοποθετείται με απόφαση του υπουργείου Υγείας στο νοσοκομείο Καλαμάτας. "Ρουσφέτια και κομματισμό" καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ:
"Αδιανόητη είναι η τοποθέτηση σε κενή οργανική θέση της Διευθύντριας Νεφρολόγου από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Άλλος Νεφρολόγος ιατρός δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο. Κλείνει η Μονάδα τεχνητού νεφρού η οποία εξυπηρετεί 22 Νεφροπαθείς. Δόθηκαν 300.000 ευρώ από Δωρεά (πώληση ακινήτου), για να ανακαινισθεί η Μονάδα. Ντροπή τι να πει κανείς, ρουσφέτια, κομματισμός. Παίζουν με την υγεία των ασθενών", λέει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Λουκέτο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το κυβερνητικό σχέδιο να μετατραπούν όλα τα περιφερειακά Νοσοκομεία σε Κέντρα Υγείας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Οπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, πριν στεγνώσει η μελάνη του πρόσφατου Νόμου 4600/2015 άρθρο128 του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει με απλές αποφάσεις της Διοίκησης την μετακίνηση γιατρών στα Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, βάζουν λουκέτο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
"Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και Κυπαρισσίας αποφάσισε να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τοποθέτησε σε κενή Οργανική θέση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τον Συντονιστή Διευθυντή της χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. (τιμής ένεκεν για τα χειρουργεία που έκανε παρέα με τον Πολάκη στη Ζάκυνθο με ασθενείς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που ο ίδιος τους πήγε στη Ζάκυνθο να χειρουργηθούν). Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μένουν πια μόνο δύο επικουρικοί χειρουργοί που δεν μπορούν χωρίς κάλυψη Διευθυντή να χειρουργήσουν. Κλείνουν τα χειρουργεία", αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.
Το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, το οποίο εξυπηρετεί 40.000 πληθυσμό, που το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται, δεν πρέπει να κλείσει, λέει η ΠΟΕΔΗΝ:
"Ο Συντονιστής Διευθυντής -με απόφαση του Διοικητή της Καλαμάτας- βρίσκεται ήδη 4 ημέρες την εβδομάδα στη Καλαμάτα και μόνο μία ημέρα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Χειρουργεία στην Κυπαρισσία γίνονται μόνο Τετάρτη. Τώρα θα σταματήσουν και την Τετάρτη", καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.