50χρονη έδωσε ζωή σε τρεις ανθρώπους

Ζωή σε τρεις ανθρώπους έδωσε η πράξη δωρεάς οργάνων που αποφάσισε η οικογένεια μιας 50χρονης γυναίκας από τη
Σάμο που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

 Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ο σύζυγος αποφάσισε να δωρηθούν τα όργανά της. Έτσι στήθηκε αερογέφυρα ζωής και χθές το πρωί έγινε λήψη της καρδιάς, των νεφρών και του ύπατος της άτυχης γυναίκας και τα όργανα μετεφέρθησαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στο Ωνάσειο όπου ήδη και μεταμοσχεύτηκαν.

 Όπως τόνισε, μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευθύμης Ζιώγας, το σημερινό ήταν το έκτο περιστατικό δωρεάς οργάνων από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης τα τελευταία τρία χρόνια με συγγενείς ασθενών που δεν καταφέρνουν να κρατηθούν στη ζωή να παίρνουν αυτή τη γενναία απόφαση. 

https://www.newsone.gr/

Post a Comment

Το nefropatheis.gr σέβεται το δικαίωμα κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, διευκρινίζουμε ότι οι απόψεις αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους εκάστοτε χρήστες και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη δική μας θέση. Σας παρακαλούμε να διατηρείτε έναν ευπρεπή λόγο στις συζητήσεις σας.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

Νεότερη Παλαιότερη