Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Φαρσαλινή έδωσε ζωή με δωρεά οργάνων

Ζωή μετά το θάνατο της προσέφερε η 60χρονη Κωνσταντία Απ. Καψάλη. Η 60χρονη διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου προχθές
έχασε τελικά τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
Οι οικείοι της εκλιπούσης έλαβαν ωστόσο τη γενναία απόφαση να δωρίσουν όργανα και έτσι οι γιατροί της ΜΕΘ, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, έστησαν γέφυρα ζωής, με μεταμοσχευτική ομάδα από την Ολλανδία να προσγειώνεται στις 3 χθες τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα, ενώ παράλληλα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έφταναν και άλλες ελληνικές χειρουργικές ομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ε» η ολλανδική ιατρική ομάδα, μετά από χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα, παρέλαβε τους πνεύμονες, ενώ η ελληνική χειρουργική ομάδα παρέλαβε τους δύο νεφρούς, το ήπαρ και τους κερατοειδής. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 11 σήμερα το πρωί, στον ναό της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, όπου φίλοι και συγγενείς θα συνοδεύσουν την 60χρονη στην τελευταία της κατοικία. Να σημειωθεί πως, με αφορμή το θάνατο της 60χρονης συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε χθες το Δ.Σ. εργαζόμενοι του Κέντρο Υγείας νομού Λάρισας σημειώνοντας μεταξύ άλλων, το ήθος την ευγένεια και την προσφορά στην υγεία της Κωνσταντίας Καψάλη.
πηγη-Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.