Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Σύντομα προκηρύσσεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στον Άγιο Νικόλαο

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να προκηρυχθεί το έργο της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, μετά την τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού που έγινε κατά τη
συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Λασιθίου.
«Είχαμε μια καθυστέρηση περίπου ενός μηνός για λόγους που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε και τώρα μετά την τροποποίηση αυτή που εγκρίναμε σήμερα υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Οι τεχνικές υπηρεσίες υποστηρίζουν πως μέχρι τέλος του μήνα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως μετά το Πάσχα θα έχουμε δημοπράτηση του έργου», δηλώνει η Διοικήτρια κ.  Μαρία Σπινθούρη στην ΑΝΑΤΟΛΗ.
Το δεδομένο αυτό παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον διότι συνεπάγεται πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και θα εκτελείται το έργο, ενώ αναμένεται πως θα εκδηλωθεί αυξημένο εργολαβικό ενδιαφέρον γιατί θεωρείται ένα σχετικά μεγάλο έργο.
Για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. Γιώργος Μανουσάκης επεσήμανε πως «ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είπε στο Κοινοβούλιο ότι μέσα στο Φεβρουάριο έγινε η προκήρυξη του έργου της μεταφοράς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, όμως το έργο όχι μόνο δεν έχει προκηρυχθεί, αλλά και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου  εγκρίθηκε νέα τροποποίηση της μελέτης και νέα αύξηση του προϋπολογισμού του έργου κατά 30.000 ευρώ. Πλέον ο προϋπολογισμός του έργου πριν την προκήρυξη έχει φτάσει στις 168.000 από τις 80.000 που ήταν η αρχική έγκριση, έχει δηλαδή διπλασιαστεί». Μιλώντας δε στην ΑΝΑΤΟΛΗ υποστήριξε και ο ίδιος πως «εάν δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις το έργο αναμένεται να προκηρυχθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων πριν το τέλος του Μάρτη».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.