Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ικαρία: Θετικές εξελίξεις για Αξονικό Τομογράφο και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Την Πέμπτη 1-2-2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, μεταξύ του Αν. Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη Βαρδαρού, του Διοικητή του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας κ. Σταμάτη Καρδάση και του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη.
Η συνάντηση ήταν ενημερωτική για τα επόμενα βήματα υλοποίησης: α) για την εγκατάσταση και
λειτουργία του αξονικού τομογράφου, ήδη το Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας, κατ’ εφαρμογή της υπ’ αρ. 31ου Θέματος/9ης Συνεδρίασης/18-01-2018 Απόφασης του κοινού Διοικητικού Συμβουλίου των Νοσοκομείων Γ.Ν. Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» και Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας, έχει θέσει σε ανοικτή Δημόσια Διαβούλευση (θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 07/2/2018) τις τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια Αξονικού Τομογράφου 16 τομών, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας 2017. Συνολικός προϋπολογισμός έργου ανέρχεται στις 250.000,00€, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται εκτός από το κόστος προμήθειας του μηχανήματος και το κόστος μελέτης και διαμόρφωσης υπάρχοντος χώρου εγκατάστασης. β) για το αίτημα ανάπτυξης του έργου «Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ικαρία» στις Δημόσιες Επενδύσεις του Υπουργείου Υγείας, της κατασκευής και λειτουργίας της Μονάδας στο Νοσοκομείο του νησιού, μετά και από την ολοκλήρωση της μελέτης του εντεταλμένου μηχανικού από την 2η ΥΠΕ. «Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και τόσο ο αξονικός τομογράφος, όσο και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προγραμματίζεται να λειτουργήσουν εντός του τρέχοντος έτους» δηλώνει στο δελτίο τύπου ο κ. Δ. Σεβαστάκης.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σχετικά με την επίσπευση της λειτουργίας των αναβαθμισμένων Τοπικών Μονάδων Παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΤΟΜΥ) που επίκειται και στην Ικαρία. Πληρέστερη ενημέρωση από την 2η ΥΠΕ θα έχουμε το επόμενο διάστημα.
Ένα στοιχείο που βγαίνει από το ρεπορτάζ είναι το θέμα της στελέχωσης των παραπάνω δομών στο νησί του Ικάρο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.