Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Παιχνίδι εντυπώσεων στις πλάτες των νεφροπαθών της Θεσσαλονίκης

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι 11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο ΑΧΕΠΑ παραμένουν εκτός λειτουργίας εδώ και δύο χρόνια-Διαψεύδει ο διοικητής του νοσοκομείου και υποστηρίζει ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο

Την ταλαιπωρία των νεφροπαθών, γιατί 11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο ΑΧΕΠΑ παραμένουν εκτός λειτουργίας εδώ και δύο χρόνια, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο ΑΧΕΠΑ λειτουργούν 12 από τα 23 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ενώ τα 11 είναι χαλασμένα και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν λόγω έλλειψης κονδυλίων. Παράλληλα αναφέρει, ότι λόγω των χαλασμένων μηχανημάτων διαταράσσονται οι βάρδιες του προσωπικού, επειδή οι αιμοκαθάρσεις, που είναι προγραμματισμένες για το πρωί μετακυλίονται στο απόγευμα ή τη νύχτα.
Ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) με αφορμή τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, ανέφερε ότι αυτές είναι ανακριβείς, ότι μόνο τέσσερα μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας και δεν επιδέχονται επισκευής λόγω παλαιότητας, ενώ υπάρχουν επτά μηχανήματα τα οποία παθαίνουν βλάβες, αλλά επιδιορθώνονται και τίθενται ξανά σε λειτουργία.
«Βρισκόμαστε σε διαδικασία απόσυρσης των μη επισκευάσιμων μηχανημάτων. Οι βάρδιες της αιμοκάθαρσης δεν έχουν διαταραχθεί και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο έχουμε βελτίωση» είπε ο κ. Σπανός και παράλληλα επισήμανε, ότι το ΑΧΕΠΑ προμηθεύτηκε πριν ένα μήνα τέσσερα μικρά μετακινούμενα μηχανήματα με τα οποία κάνουν τις αιμοκαθάρσεις τους οι νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι λόγω των βλαβών που παθαίνουν τα απαρχαιωμένα μηχανήματα του ΑΧΕΠΑ, από τους 100 μόνιμους αιμοκαθαιρόμενους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, έχουν μείνει 55, στην πλειονότητά τους ανασφάλιστοι, ενώ οι 45 κάνουν πλέον τις αιμοκαθάρσεις τους στον ιδιωτικό τομέα.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε ό,τι αφορά τις αιμοκαθάρσεις, το έχει το ΑΧΕΠΑ. Εμείς προτείναμε στη διοίκηση του νοσοκομείου να προκηρύξει ένα διαγωνισμό για το σύνολο των αιμοκαθάρσεων, δηλαδή και για τα μηχανήματα και για τα φίλτρα κλπ και όποιος μειοδοτήσει να αναλάβει για πέντε χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Καραγκιόζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.