Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Περίπλους του Παγασητικού με κουπιά για τη «Φλόγα»Με τους Έλληνες Πρωταθλητές Νίκο Σκιαθίτη και Βασίλη Τσανταρλιώτη

Τον περίπλου του Παγασητικού, μήκους 100 χλμ., θα κάνουν κωπηλατώντας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες πρωταθλητές Νίκος Σκιαθίτης και Βασίλης Τσανταρλιώτης για να στηρίξουν το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με
Νεοπλασματική ασθένεια, “Φλόγα”. Την εκδήλωση στηρίζουν μεταξύ άλλων ο δήμος Βόλου, η Μητρόπολη Δημητριάδος, αλλά και ο μεγάλος ευεργέτης της πόλης Χαράλαμπος Τσιμάς.
Όπως ανέφερε ο Βολιώτης κωπηλάτης Νίκος Σκιαθίτης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου εδώ και τρεις μήνες προπονούνται για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους οι δύο αθλητές, στο πλαίσιο της δράσης της Human Challenges, της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι ο υπεραθλητής Βασίλης Τσανταρλιώτης ο οποίος έχει πετύχει να κωπηλατεί για 24 συνεχόμενες ώρες σε προσομειωτή, τεστάροντας τα ανθρώπινα όρια.
Οι κωπηλάτες θα ξεκινήσουν τον περίπλου στις 5π.μ. από το λιμάνι του Βόλου, στο οποίο αναμένεται να καταλήξουν, καιρού επιτρέποντος στις 9μ.μ. Θα κάνουν μία διαδρομή 100 χλμ. χωρίς στάσεις, παρά μόνο για τροφοδοσία ενώ σε όλη τη διάρκεια του περίπλου θα ακολουθούνται από δύο διασωστικές ομάδες που θα είναι σε απόσταση 50 μέτρων από τη λέμβο. Η απόσταση που θα κωπηλατούν από την ακτή θα είναι περίπου 300 μέτρα. Ο αγώνας συγχρόνως θα βιντεοσκοπείται θα αναμεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων θα είναι μία από τις εθελοντικές ομάδες που θα στηρίξουν τον αγώνα.
“Είμαστε αθλητές μεγάλων αποστάσεων και αυτό που κάνουμε αποτελεί στην ουσία αντικατοπτρισμό του μεγάλου αγώνα που δίνουν οι γονείς και τα παιδιά για να είναι υγιή” επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σκιαθίτης.
Η Ντίνα Τριανταφύλλου εκπροσωπώντας τη “Φλόγα” δήλωσε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά της “Φλόγας” είναι μαχητές της ζωής και οι δύο αθλητές πρωταθλητές της κωπηλασίας που συνεργάζονται για ένα μεγάλο σκοπό.
Σημειώνεται ότι ο σύλλογος στην παραλία του Βόλου θα έχει στήσει σταντ που θα διαθέτει μπλουζάκια, κούπες και άλλα προϊόντα. Παράλληλα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών θα υπάρχει ένα βαν με μία ομάδα νοσηλευτών του Κέντρου Επεξεργασίας Δειγμάτων Μυελού των οστών για να ενημερώσουν τους πολίτες για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει κάποιος δωρητής μυελού των οστών.
Επιπλέον έχουν ετοιμαστεί διάφορα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα πριν την υποδοχή των αθλητών στις 9 περίπου το βράδυ του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου 2017.
Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει τους σκοπούς της “Φλόγας” μπορεί να καλεί από ένα σταθερό τηλέφωνο στο 90111167167 και με αυτή την κλήση που θα του κοστίσει 3,68 ευρώ, προσφέρει 2,99 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.