Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

«Έσπασε τα ρεκόρ» στη δωρεά μυελού των οστών η Νεάπολη-Συκεών

Παράδειγμα προς μίμηση εθελοντικής δράσης συνεχίζει να αποτελεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Αυτή τη φορά σφράγισε την Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς με ένα νέο εθνικό ρεκόρ για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).
«Η ενημέρωση που είχε ήδη γίνει το προηγούμενο διάστημα από τα στελέχη μας, αλλά κυρίως από τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών είχε αποτέλεσμα και απέδωσε καρπούς σε αυτή την
εκστρατεία. Οι περισσότεροι εθελοντές που γράφτηκαν τελικά στους καταλόγους μας ήρθαν αποφασισμένοι και πλήρως ενημερωμένοι για τη διαδικασία, δείχνοντας έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον που φαίνεται να εξαπλώνεται», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συντονίστριες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Δήμητρα Ζαχαρούδη και Έφη Καλλέργη.
Συγκεκριμένα, στη δεύτερη για εφέτος εκστρατεία του δήμου, 25 εθελοντές έγιναν δότες μυελού των οστών, που για τον ΕΟΜ αποτελεί νέο ρεκόρ προσφοράς«Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες εξορμήσεις όσον αφορά στη δωρεά μυελού των οστών. Είναι ευτύχημα να συνεργαζόμαστε με έναν δήμο που έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι βάζει στο επίκεντρο των ενεργειών του την αλληλεγγύη και τη κοινωνική προσφορά», δήλωσε ο επιστημονικός Διευθυντής του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος. Το «Όραμα Ελπίδας» διατηρεί Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», με την οποία συνεργάζεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Την ίδια ώρα, θεαματική για τα δεδομένα της περιόδου καταγράφηκε και η ανταπόκριση των πολιτών στο προσκλητήριο για προσφορά αίματος και αιμοπεταλίων.  «Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δύσκολη, λόγω καύσωνα, εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική και αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες οι συμπολίτες μας πρόσφεραν συνολικά 608 μονάδες, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος», αναφέρει ανακοίνωση του δήμου.
Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», ενώ δεκάδες σύλλογοι και φορείς της περιοχής στήριξαν την προσπάθεια. Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας, συγκεντρώθηκαν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.