Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Αυξημένη η εθελοντική συνείδηση των Τρικαλινών


Αυξημένη είναι η εθελοντική συνείδηση των Τρικαλινών σχετικά με την προσφορά αίματος στο αρμόδιο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, όπως επίσης και σε άλλες δράσεις, συγκεκριμένα εθελοντές δότες μυελού των οστών και

εθελοντές οργάνων.
Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΤ κα Δήμητρα Αγορίτσα, κρίνοντας από την προσέλευση των Τρικαλινών στην τοπική νοσηλευτική μονάδα.


Για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, της αύξησης των εθελοντών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, συνέβαλαν οι προσπάθειες τόσο της ιδίας, όσο και των εργαζομένων στο τοπικό τμήμα, μεταξύ αυτών η τακτική ενημέρωση για την ανάγκη προσφοράς αίματος και της δημιουργίας Τραπεζών αίματος από φορείς και Συλλόγους του νομού.
«Ως νομός βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο σχετικά με τη διάθεση που δείχνουν οι Τρικαλινοί να προσφέρουν το αίμα τους, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του νοσοκομείου και ευρύτερα των πολιτών. Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, καθώς οι ανάγκες πάντα είναι αυξημένες ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού», τόνισε η κα Δήμητρα Αγορίτσα.


Η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας στάθηκε στην αλλαγή νοοτροπίας των Τρικαλινών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Πλέον, όπως ισχυρίστηκε και η ίδια, το κλίμα έχει αλλάξει, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών είναι έντονο, σπεύδοντας να προσφέρουν πέραν των εθελοντικών αιμοδοσιών, αίμα, προσερχόμενοι στο νοσοκομείο.
Σήμερα διανύοντας το καλοκαίρι, όπου σαφώς οι ανάγκες μεγαλώνουν τόσο σε τοπικό, όσο και πανελλαδικό επίπεδο, η διευθύντρια του Τμήματος απευθύνει κάλεσμα στους Τρικαλινούς να σπεύσουν πριν την αναχώρηση για διακοπές, να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους.


«Λόγω καλοκαιριού οι ανάγκες αυξάνονται. Πέραν των τακτικών περιστατικών, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, πολυμεταγγιζόμενους, χειρουργεία και περιστατικά Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, έχουμε και τα τροχαία. Σαφώς η κίνηση των εθελοντών το καλοκαίρι μειώνεται, γι΄ αυτό καλό θα είναι πριν τις διακοπές, αυτοί να προσέρχονται στο τμήμα προσφέροντας λίγο από το αίμα τους που σε περιπτώσεις ανάγκης θα σώσει μια ζωή», πρόσθεσε η ίδια.


Το αρμόδιο τμήμα τέλος να σημειωθεί ότι προχωρά κατά καιρούς σε ενημέρωση του κοινού, εστιάζοντας την προσοχή στην ανάγκη της δημιουργίας νέων εθελοντών.


http://www.e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.