Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Στην πρώτη θέση στον κόσμο στις μεταμοσχεύσεις ήπατος από ζωντανό δότη η Τουρκία

Στην πρώτη θέση στον κόσμο στις μεταμοσχεύσεις ήπατος από ζωντανό δότη η Τουρκία.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που δόθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταμοσχεύσεων Ήπατος που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα, πέρσι πραγματοποιήθηκαν
1.391 μεταμοσχεύσεις, οι 1.003 από ζωντανούς δότες.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Μεταμόσχευσης Ήπατος (ILTS) καθηγητής Γιαμάν Τοκάτ στις δηλώσεις που προέβη στο πρακτορείο Αναντολού είπε ότι στο  συνέδριο παίρνουν μέρος ειδικοί από αρκετές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Μεξικό, η Ινδία, η Κίνα, η Γερμανία και η Νότια Κορέα.
Ο Τοκάτ αναφέρθηκε στη σημασία της μεγάλης παρουσίας Τούρκων στο μεγαλύτερο συνέδριο μεταμόσχευσης ήπατος και είπε πως η χώρα και η Ινδία είναι δυο σημαντικές χώρες στη μεταμόσχευση ήπατος.
«Είναι δυο χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταμοσχεύσεων ήπατος στον κόσμο. Οι δυο αυτές οι χώρες είναι στην πρώτη θέση και ως εμπειρία. Από αυτήν την άποψη είναι σημαντική η παρουσία μας σε αυτό το συνέδριο», ανέφερε.
Οι επιτυχίες της Τουρκίας σε αυτό το πεδίο προκαλούν έκπληξη σε όλο τον κόσμο, ανέφερε ο Τοκάτ.
«Ο κόσμος δυσκολεύεται να το παραδεχτεί. Οι Τούρκοι επιστήμονες διακρίνονται με την παρουσία τους τόσο στις διοικήσεις διεθνών συλλόγων και συνεδρίων όσο και την εκπροσώπηση τους σε επιστημονικά φόρα.»
Η μεταμόσχευση ήπατος στην Τουρκία ξεκίνησε ταυτόχρονα με τον κόσμο, δήλωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε τα εξής:
«Η Τουρκία δεν έμαθε τίποτα από τον κόσμο σε αυτό το πεδίο, δεν τον μιμήθηκε, πορεύτηκε μαζί τους. Τώρα πια εκείνοι μαθαίνουν από μας. Μπορεί για πρώτη φορά στην ιατρική κοινότητα να μην μάθαμε τίποτα από τους ξένους διότι τα ποσοστά μεταμόσχευσης ήπατος στην Τουρκία είναι υψηλά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.