Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

7 νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, συνολικού κόστους 1.000.000 ευρώ -που θα καλυφθεί από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας - προμηθεύεται το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας για τις ανάγκες των δύο νοσηλευτικών μονάδων του, στην Καλαμάτα - όπου κατέφθασαν ακόμα 7 επικουρικοί γιατροί -  και την
Κυπαρισσία.
Ενα μεγάλο μέρος του νέου εξοπλισμού προορίζεται για τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας, ο εξοπλισμός της οποίας αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.
Οσον αφορά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αυτό ενισχύεται με νέα συστήματα υπερηχοτομογραφίας. Μέσα στον Αύγουστο δημοσιεύεται ο σχετικός διαγωνισμός και στόχος της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι ο νέος εξοπλισμός να έχει παραληφθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου φθινοπώρου. 
Επιμέρους, στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος, τονίζεται πως ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 7 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού και 9 ηλεκτρικών πολυθρονών αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που αναμένεται να παραληφθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η δαπάνη θα καλυφθεί από τα χρήματα της εκποίησης του κληροδοτήματος Αριδά.
Παράλληλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, όσον αφορά το Νοσοκομείο Καλαμάτας βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια του συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, έργο από το οποίο θα υπάρχει εξοικονόμηση περί τα 150.000 ευρώ, σε ετήσια βάση.
Οπως χαρακτηριστικά τονίζει η διοίκηση δε, “το υπουργείο Υγείας, αλλά και μία σειρά νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, παρακολουθούν το θέμα με ενδιαφέρον προκειμένου -εφόσον όλα κάνε καλά- η νέα αυτή διαδικασία διαχείρισης των μολυσματικών να εισαχθεί και σε άλλες υγειονομικές δομές, έτσι ώστε να επιτευχθεί, σε πανελλήνια διάσταση, μία εξοικονόμηση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ”.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Τέλος, όσον αφορά το θέμα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό, οι 7 νέοι επικουρικοί γιατροί που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι, οι παθολόγοι Δανάη Τσάλτα και Βασιλική Σαλίχου, οι χειρουργοί Σπυρίδων Φούντας και Κωνσταντίνος Κωστούλας, η παιδίατρος Σωτηρία Ψυχογιοπούλου, η γυναικολόγος Σωτηρία Νηφάκου και ο οφθαλμίατρος Μενέλαος Παπαγεωργίου.
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Γ.Ν. Μεσσηνίας σημειώνει επίσης ότι στο αμέσως επόμενο δίμηνο οι δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας, εκτός από τους δύο πιο πάνω επικουρικούς γιατρούς, θα ενισχυθούν και με δύο μόνιμους παθολόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.