Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Νέο κέντρο εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ

Την «επένδυση ζωής» που πραγματοποιεί τα τελευταία τρία χρόνια ο Σύλλογος «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ», μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στηρίζει πλέον και ο Όμιλος ΙΑΣΩ

Μία από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές δράσεις στην Ελλάδα, την «επένδυση ζωής» που πραγματοποιεί τα τελευταία τρία χρόνια ο Σύλλογος «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στηρίζει πλέον και ο Όμιλος ΙΑΣΩ.
 
Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Γιώργος Σταματίου, στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ θα λειτουργεί εφεξής Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με στόχο την  εξεύρεση δοτών μυελού των οστών και τον

περαιτέρω εμπλουτισμό των 45000 εθελοντών δοτών που διαθέτει ήδη η Τράπεζα του Συλλόγου «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσά τους έχουν βρεθεί 10 συμβατοί δότες και αντίστοιχα 10 ζωές έχουν σωθεί!
 
«Η απλή και γρήγορη διαδικασία για να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, θα μπορεί να πραγματοποιείται σε έναν εύκολα προσβάσιμο χώρο στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων στο ισόγειο της κλινικής μας. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες και ασθενείς στο ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ Παίδων θα  μπορούν εύκολα, εφόσον το επιθυμούν και με τη βοήθεια του καταρτισμένου νοσηλευτικού προσωπικού μας, να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Στόχος μας είναι το ΙΑΣΩ να αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε πολίτη που επιθυμεί να προσφέρει, να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με αυτό το μείζον ζήτημα» ανέφερε κατά την παρουσίαση του Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ο κ. Σταματίου. Μάλιστα, ο Όμιλος ΙΑΣΩ θα ηγηθεί μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης με μήνυμα «Η μπατονέτα σου σώζει ζωές» ενώ παράλληλα για κάθε γέννηση στην κλινική θα ενισχύει οικονομικά το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ».
 
Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Όμιλο ΙΑΣΩ «διότι δίνει την ευκαιρία στους γονείς να προβούν σε πράξεις ανθρωπισμού και κοινωνικής ευθύνης. Μέσα από την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε το έργο μας ο ερχομός αυτών των παιδιών στον κόσμο γίνεται όχημα αλληλεγγύης προς άλλα παιδιά λιγότερο τυχερά. Και  γι’ αυτό η πρωτοβουλία αυτή του ΙΑΣΩ μιλά πολύ βαθιά μέσα στην καρδιά μου» κατέληξε η κυρία Βαρδινογιάννη.
 
Η διαδικασία εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελάχιστο δείγμα σάλιου που λαμβάνεται με μία μπατονέτα. «Όλοι μπορούν να γίνουν δότες μυελού των οστών αρκεί να είναι υγιείς, ηλικίας 18 έως 45 χρόνων και να μπορούν να διαθέσουν ελάχιστο χρόνο, λίγα λεπτά, ώστε να συμπληρώσουν μία αίτηση και να δώσουν δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα. Πρόκειται για μία τόσο ασήμαντη φαινομενικά πράξη που όμως μπορεί να αποδειχθεί τόσο πολύτιμη και σωτήρια για έναν συνάνθρωπό μας. Αξίζει να αφιερώσουμε λίγα λεπτά, τα οποία μπορούν να σώσουν μια ζωή» είπε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής- Αιματολογίας, επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ», Διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος στην κλινική ΙΑΣΩ Παίδων, κ. Στέλιος Γραφάκος.
 
Το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ θα λειτουργεί χωρίς ραντεβού, στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, στο ισόγειο της κλινικής ΙΑΣΩ, από Δευτέρα έως Σάββατο, ώρες 08.00-16.00 (τηλ επικοινωνίας 210 61 84 000 και 11 777).

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.