Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΑΪΟΥ

Αντιπροσωπία του συλλόγου νεφροπαθών Θεσσαλονίκης σήμερα συναντήθηκε με τον οικονομικό διευθυντή της Περιφέρειας και με την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με αρμοδιότητα μεταξύ άλλων, τον έλεγχο των ενταλμάτων της Περιφέρειας, προκειμένου να λυθεί το κουβάρι γραφειοκρατίας που προέκυψε  με το διατροφικό επίδομα του μηνός Μαΐου. Η απαίτηση μας ήταν μία :
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ  ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΡΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Από τις δύο συναντήσεις προέκυψαν τα παρακάτω:
1) Ο βασικός λόγος καθυστέρησης που οφείλονταν στο ερώτημα ποιος πρέπει να υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής:της Περιφέρειας, απαντήθηκε από τα κεντρικά του ελεγκτικού συνεδρίου. Άρα δεν θα υπάρχει ως θέμα τους επόμενους μήνες.
2) Ζητήθηκε από την Περιφέρεια να σταλεί στην Επίτροπο σήμερα με προτεραιότητα το ένταλμα του διατροφικού για να το υπογράψει αύριο. Στην συνέχεια θα επιστρέψει στην οικονομική διεύθυνση της Περιφέρειας για να κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς μας.
3) Από την Επίτροπο ζητήθηκε να δοθεί προτεραιότητα στον έλεγχο και την υπογραφή του εντάλματος. Η Επίτροπος  υποσχέθηκε ότι θα δώσει και θα δίνει όποτε χρειαστεί προτεραιότητα στην υπογραφή του εντάλματος του διατροφικού.
4) Από την Επίτροπο ζητήθηκε να μην υπόκειται στον λεγόμενο "προληπτικό έλεγχο" το ένταλμα του διατροφικού επιδόματος αφού ουσιαστικά είναι μια κατάσταση πολλών δικαιούχων με πολύ χαμηλά ποσά για τον κάθε ένα. Η Επίτροπος υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει την εξαίρεση του διατροφικού από τον έλεγχο. Αν αυτό γίνει τότε δεν θα χρειάζεται το ένταλμα του διατροφικού να υπογράφεται από την Επίτροπο.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ: Αν γίνουν τα παραπάνω η αναστάτωση με  την καθυστέρηση του επιδόματος θα είναι μόνο για την τρέχουσα καταβολή του επιδόματος του Μαίου. Θεωρούμε ότι η καταβολή  του επιδόματος θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.