Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΧΑΝΙΑ: Φύτευση "Δέντρου ζωής" στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 19.00, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί η φύτευση του “Δέντρου της Ζωής”, προκειμένου να αποδοθεί φόρος τιμής στους δότες οργάνων και τις οικογένειές τους, που χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας. 
Κορυφώνονται την Κυριακή 7 Μαΐου οι δράσεις της “Εβδομάδας για την προώθηση της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων”, που διοργανώνεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) σε συνεργασία με τον
Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “Ο Άγιος Ιωάννης”.  
Κάλεσμα για συμμετοχή στις δράσεις απηύθυνε σήμερα, Πέμπτη 4/5/2017, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δήμου, η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Αντιδήμαρχος Χανίων, Ελευθερία Αλιφιεράκη, “προκειμένου όλοι οι συνδημότες μας να συμμετέχουν, να στηρίξουν και να ενισχύσουν ουσιαστικά τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 
Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε η κα. Αλιφιεράκη την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 19.00, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί η φύτευση του “Δέντρου της Ζωής”, προκειμένου να αποδοθεί φόρος τιμής στους δότες οργάνων και τις οικογένειές τους, που χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους μας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα κρητικά συγκροτήματα, Νίκου & Γιώργου Στρατάκη και Αντρέα Μανωλαράκη. Θα χορέψουν ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων και ομάδα χορού των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Στη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων αναφέρθηκαν από την πλευρά τους η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Άγιος Ιωάννης”, Δέσποινα Ροδουσάκη, καθώς και το μέλος του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς, Πνεύμονα, Πέτρος Κακολύρης. Όπως τονίστηκε η δωρεά οργάνων είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται, γι΄ αυτό και η ενημέρωση, η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι οι λέξεις-κλειδιά για να νικηθούν οι προκαταλήψεις, που πηγάζουν από την άγνοια. Σύμφωνα μάλιστα και με τις στατιστικές, η πιθανότητα να χρειαστούμε οι ίδιοι ή κάποιος δικός μας κάποια στιγμή της ζωής μας ένα μόσχευμα είναι πολύ μεγάλη. 
Σημειώνεται ότι ήδη στο πλαίσιο της “Εβδομάδας για την προώθηση της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων” έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία δράσεις ενημέρωσης μαθητών και σπουδαστών. Παράλληλα, η βιβλιοπαρουσίαση “Η ιστορία της καρδιάς μου”, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 5 Μαΐου, στο Νεώριο Μόρο, στις 20:00, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το χρονικό μιας μεταμόσχευσης από τον συγγραφέα, Πέτρο Κακολύρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.