Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Σοβαρά προβλήματα στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο Νεφρών του Λαϊκού

Το μεγαλύτερο και ιστορικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο Νεφρών που είναι η Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΛΑΪΚΟΥ Νοσοκομείου αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα μεγάλης ιατρικής και κοινωνικής διάστασης, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός και τ. υφυπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, το κέντρο αυτό παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο αριθμό στο επίπεδο μεταμοσχεύσεων νεφρών από ζώντες δότες, σήμερα για να πάρει κάποιο περιστατικό τη σειρά του θα υπολογίζει χρόνο χειρουργείου τέλη του 2018.  
Όπως λέει, κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό το θέμα παρά τις επίπονες και συνεχείς αναφορές του Δ/ντού του Κέντρου κ. Ζαβού. «Θα έλεγε κανείς ότι η συμπεριφορά αυτή των υπευθύνων είναι απάνθρωπη και ανάλγητη μπροστά στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα των  νεφροπαθών να τους κρατάει σε αυτή την
ομηρία της αναμονής μη υπολογίζοντας όχι το κόστος που είναι αναγκασμένος να πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ που είναι υπερβολικό για τους αρρώστους αυτούς αλλά τη τραυματική φόρτιση που δημιουργεί σε αυτούς τους συνανθρώπους μας» σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος και συμπληρώνει ότι υπάρχει λύση σε όλα αυτά, αν διορισθούν άμεσα με διαδικασία επείγοντος 12 νοσηλεύτριες και βρεθούν 2 χειρουργικά τραπέζια την εβδομάδα περισσότερα για τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων. 
Όπως λέει, οι νοσηλεύτριες μπορούν να βρεθούν από τις πιστώσεις που έχουνε από τις 150 θέσεις που δεν έχουν διορισθεί στο διαγωνισμό που εκκρεμεί για τις ΜΕΘ. 
Ο κ. Γιαννόπουλος καταγγέλλει το υπουργείο για άγνοια και ανάλγητη πολιτική και συμπεριφορά καθώς όπως λέει, τους δίνεται η ευκαιρία τώρα να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση του τραγικού αυτού προβλήματος που εμφανίζεται στη χώρα μας. Να έχουμε ζώντες δότες, αλλά να μην μπορούν οι δικοί τους άνθρωποι να δεχτούν τα μοσχεύματα και έτσι να αποκτήσουν μια ευτυχή ζωή. «Είναι ανάγκη άμεσα να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση του θέματος αυτού. Τολμήστε» τονίζει κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.