Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Υποψήφιος λήπτης έγινε δότης οργάνων!

Η οικογένεια του δότη, μόλις ενημερώθηκε από τους γιατρούς της μονάδας για την κατάσταση της υγείας του 51χρονου, κατόρθωσαν να μετατρέψουν την βαρύτατη απώλειά τους σε ζωή.


Συγκλονιστική απόφαση της οικογένειας δότη 51 ετών, ο οποίος βρισκόταν στην λίστα αναμονής για μόσχευμα καρδιάς από το 2015, να δωρίσει τα όργανά του μετά τον θάνατό του.
Την Πέμπτη, ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) από το Ωνάσειο ότι ασθενής που βρισκόταν στην λίστα αναμονής για μόσχευμα καρδιάς από το 2015 και έφερε τους τελευταίους 14 μήνες μηχάνημα υποστήριξης καρδιάς, υπέστη
εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρός στην εντατική του νοσοκομείου.
Η οικογένεια του δότη, μόλις ενημερώθηκε από τους γιατρούς της μονάδας για την κατάσταση της υγείας του 51χρονου, κατόρθωσαν να μετατρέψουν την βαρύτατη απώλειά τους σε ζωή. Βρήκαν το σθένος να συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων του αγαπημένου τους σε ασθενείς που το είχαν ανάγκη.
Με αυτόν τον τρόπο, χάρισαν σε συνανθρώπους μας αυτό που ο δικός τους άνθρωπος δεν πρόλαβε να απολαύσει: την ευκαιρία για μια νέα, μια υγιή ζωή.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ομάδες γιατρών από τα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός”, “Ιπποκράτειο” και “Γ. Γεννηματάς” μετέβησαν στο χειρουργείο του Ωνάσειου για την αφαίρεση των νεφρών, του ήπατος και των κερατοειδών αντίστοιχα.
Ένας άνδρας 48 ετών από τη Θεσσαλονίκη που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση εδώ και εννέα χρόνια και ένας άνδρας 56 ετών από την Αθήνα, που βρισκόταν στην αιμοκάθαρση για δέκα χρόνια, μεταμοσχεύθηκαν με τους δύο νεφρούς.
Ο πρόεδρος του ΕΟΜ και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, σχολίασε χαρακτηριστικά:
“Στο νοσοκομείο μας, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την αγωνία των ασθενών και των οικογενειών τους για το πότε θα βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα για αυτούς.
Δυστυχώς, δεν στέκονται όλοι το ίδιο τυχεροί. Η συγκεκριμένη οικογένεια μας δίδαξε το μεγαλύτερο μάθημα αλτρουισμού, γενναιοδωρίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο".

Αξιοθαύμαστος

Σύμφωνα με τον κ. Καραμπίνη, ήταν αξιοθαύμαστος ο τρόπος που έδρασε η οικογένεια του δότη. Έδωσαν ελπίδα μέσα από την απώλειά τους:
"Όπως ελπίδα δίνει και συνολικά η αλματώδης αύξηση του αριθμού δοτών τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.
Πλην της συγκεκριμένης περίπτωσης δωρεάς οργάνων, τις τελευταίες πέντε ημέρες είχαμε ακόμα να διαχειριστούμε ταυτόχρονα τέσσερις δότες από το γενικό νοσοκομείο Πτολεμαΐδας “Μποδοσάκειο” , το “Αττικόν”, το “Παπαγεωργίου” και το “Γ. Γεννηματάς” της Αθήνας, με μοσχεύματα που χάρισαν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε περισσότερους από 20 συνανθρώπους μας”.
Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.