Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ομιλία Δ. Γούμενου για τις νέες εξελίξεις στη μεταμόσχευση νεφρού το Σάββατο στα Τρίκαλα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένετε η ομιλία του  Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Αν. Πρόεδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας και Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών
 Δημήτριου Γούμενου.


Η ομιλία του κ. Γούμενου εντάσσεται στον 
σημαντικό κύκλο επιστημονικών διαλέξεων που  διοργανώνει η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Μeteora Nephrolife  ,  το Σάββατο 19/11/2016  και ώρα 18.00 στις εγκαταστάσεις της  (7ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Τρικάλων –Καλαμπάκας.
θεμα «Σύγχρονες μεθόδους φροντίδας των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών & τις νέες εξελίξεις στη μεταμόσχευση νεφρού»
Οι εν λόγω διαλέξεις  απευθύνονται τόσο στον επιστημονικό κόσμο  του νομού μας, όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την  νεφρικής νόσο  (ασθενείς, συγγενείς- περιβάλλον ασθενών κ.α.)
Μερικά στοιχεία από το Βιογραφικό του καθ. Δημήτριου Γούμενου
Ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Γούμενος,ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Νεφρολογίας στη Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών το 1991. Κατά τα έτη 1992 και 1993 μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης στο Sheffield Kidney Institute του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νorthern General Ηospital του Sheffield της Μ. Βρετανίας όπου υπηρέτησε ως Clinical and Reserach Fellow. . Το 2009 εξελέγη Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας και έκτοτε υπηρετεί ως Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στους μηχανισμούς εξέλιξης της νεφρικής βλάβης, στη θεραπευτική αντιμετώπιση των σπειραματικών παθήσεων, στην πρόληψη της χρόνιας νεφροπάθειας του νεφρικού μοσχεύματος και στη μελέτη των μηχανισμών πρόκλησης ίνωσης της περιτοναίου σε ασθενείς που υποβάλλονται σε περιτοναική κάθαρση.  Έχει 70 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά με κριτές, 826 βιβλιογραφικές αναφορές και Η- index 17. Είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και  Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας. Επίσης είναι Αναπληρωτής εκπρόσωπος της χώρας για τις μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.