Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

«Εφυγε» η μητέρα του πρώτου δότη επτά οργάνων στην Ελλάδα

«Εφυγε» η μητέρα του πρώτου δότη επτά οργάνων στην Ελλάδα
«Έφυγε» από τη ζωή η Νίτσα Μεσογίτου, μητέρα του αδικοχαμένου Κώστα Μεσογίτη και πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος «Κωστάκης Μεσογίτης». Την 1η Δεκεμβρίου του 1989, ο 13χρονος Κωστάκης Μεσογίτης μετά το θάνατο του, έγινε ο πρώτος δότης όλων των οργάνων στην Ελλάδα, χαρίζοντας ζωή σε επτά συνανθρώπους μας.
 Τρεις μήνες αργότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης διοργανώνει μια εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Κωστάκη, κάνοντας έτσι την αρχή μαζί με τους φίλους του και τους γονείς του για μια κίνηση που θα μπορούσε να χαρίσει ελπίδα ζωής σ` αυτούς που την είχαν ανάγκη.
Ο Σύνδεσμος Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και
Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης», Σωματείο Εθελοντικού και Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύθηκε το 1990 και εδρεύει στην πόλη της Μεταμόρφωσης.
Σήμερα αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και έχει συνυπογράψει μαζί με άλλες 17 Οργανώσεις τη Χάρτα Αυτοδέσμευσης Κοινωνικής Ευθύνης και Λογοδοσίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Ο Σύνδεσμος αριθμεί περίπου 1800 μέλη και αιμοδότες, στεγάζεται σε οίκημα που παραχωρήθηκε από το Δήμο Μεταμόρφωσης.
«Εφυγε» η μητέρα του πρώτου δότη επτά οργάνων στην Ελλάδα
Στηρίζεται οικονομικά από τη συνδρομή και ενίσχυση μελών, φίλων και του Δήμου και αναπτύσσει σειρά δραστηριοτήτων για την εκπλήρωση του βασικού σκοπού του που είναι η προώθηση Κοινωνικών Μηνυμάτων και Ιδεών, όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά οργάνων σώματος και αιμοποιητικών κυττάρων για μεταμόσχευση και η μέριμνα υγείας.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, στις 3:00 μμ στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.