Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Χωρίς υλικά για χειρουργεία και αιμοκαθάρσεις οι ιδιωτικές κλινικές


Με επιστολή τους στον Υπουργό Οικονομικών κ. Κώστα Μαρδα, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, επισημαίνει ότι οι ιδιωτικές κλινικές έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και είναι αδύνατη πλέον η λειτουργία τους καθώς έχουν στερέψει οικονομικά.
Χρειάζονται χρήματα για να προμηθευτούν χειρουργικά υλικά, γιατί όπως λένε, πρέπει να γίνουν προγραμματισμένα χειρουργεία ενώ, δεν υπάρχουν ούτε υλικά για να εξυπηρετηθούν οι αιμοκαθαιρόμενοι στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού.
Επιπροσθέτως , πρέπει να καλύψουν τους μισθούς των εργαζομένων, να πληρώσουν ΦΠΑ καθώς και clawback και rebate. Όπως λένε, οφείλουν να καταβάλλουν τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές αλλά και
τον ΦΠΑ, άμεσα τον επόμενο μήνα, που αποδεδειγμένα δεν έχουν
εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ, είτε λόγω καθυστερημένης πληρωμής, είτε λόγω των συμψηφισμών με τα ληστρικά μέτρα των Rebate and Claw Back, χωρίς να έχουν ζητηθεί Πιστωτικά σημειώματα ώστε να μπορέσουν να εκπέσουν τον αναλογούντα ΦΠΑ. 
Αντίθετα ο ΦΠΑ θα αυξηθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από 13% σε 23%,  μόνο για τις Ιδιωτικές Κλινικές, όταν τα φάρμακα επιβαρύνονται με 6%, οι Διαγνωστικές εξετάσεις με 0% και οι νέες Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, που πραγματοποιούν ίδιες με εμάς επεμβάσεις, με 0%.
Για το λόγο αυτό ζητούν να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο ΕΟΠΥΥ με 40 εκατομμύρια προκειμένου να δώσει τις προκαταβολές των νοσηλίων των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2015 στις Γενικές και Νευροψυχιατρικές Κλινικές για να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Επιπλέον οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών δηλώνουν το παρόν στον Υπουργό και του επισημαίνουν ότι είναι στη διάθεσή του για ενδεχόμενο ραντεβού προκειμένου να βρεθούν από κοινού λύσεις ώστε να αποκατασταθεί με κάποιο τρόπο η ρευστότητα και να σταματήσει η οικονομική ασφυξία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.