Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Εκσυγχρονισμός του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Δώδεκα καινούργιες κλίνες αιμοκάθαρσης νέας τεχνολογίας και τα ανάλογα στρώματα τοποθετήθηκαν ήδη τις προηγούμενες ημέρες στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης – Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Δράμας. Πρόκειται ουσιαστικά για
την αντικατάσταση των παλιών κλινών του τμήματος, που είχαν τοποθετηθεί στην περίοδο 1995-1998.
Οι νέες κλίνες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μεγάλου αριθμού νεφροπαθών, οι οποίοι επισκέπτονται σε τακτική βάση το νοσοκομείο για αιμοκάθαρση. Πρόκειται για δώδεκα σύγχρονες κλίνες στο τμήμα αιμοκάθαρσης, των οποίων η προμήθεια έγινε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αποτελεί την υλοποίηση υποέργου, στο πλαίσιο συνολικού έργου προϋπολογισμού 1.324.000€, που αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Δράμας.
Το σύνολο του εξοπλισμού θα έχει παραδοθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ο εξοπλισμός που προβλέπεται μέσω του συγκεκριμένου έργου θα έχει τοποθετηθεί έως τότε στο Νοσοκομείο της Δράμας ενισχύοντας τις δυνατότητές του, άρα και την εξυπηρέτηση των πολιτών που απευθύνονται σε αυτό.
Ο νέος εξοπλισμός αφορά στην προμήθεια είκοσι καροτσιών μεταφοράς ασθενών, μιας διαλυτικής λυχνίας με δορυφόρο τύπου led, ενός έγχρωμου υπερηχοτομογράφου γενικής χρήσης, ενός συστήματος δοκιμασίας κόπωσης, ενός κλιβάνου ατμού με ατμογεννήτρια 500 λίτρων, διαφόρων σετ χειρουργικών εργαλείων, δώδεκα κλινών αιμοκάθαρσης, ενός φορητού μηχανήματος νεφρού συνεχούς υποκατάστασης και πλασμαφαίρεσης για χρήση στη ΜΕΘ, τριών φορητών ηλεκτροκαρδιογράφων και ενός ψηφιακού μαστογράφου, δυο φορητών ακτινοσκοπικών, δυο χειρουργικών τραπεζών για όλους τους τύπους επεμβάσεων και σετ άκαμπτου κυστεοσκοπείου.

Πηγή: xronikadramas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.