Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΠΟΝ: Αυτή είναι η αλήθεια για τη συζήτηση στη Βουλή για τους νεφροπαθείς της Πιτσιλιάς

Mε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών, με αφορμή το θέμα των προβλημάτων των νεφροπαθών της Πιτσιλιάς, το οποίο μεταδόθηκε από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς και λοιπά Μ.Μ.Ε, προβαίνει σε
ορισμένες διευκρινίσεις.

 «Όσον αφορά τη δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο της Κυπερούντας, η Π.Ο.Ν στηρίζει την πρόταση αυτή για σκοπούς καλύτερης εξυπηρέτησης των νεφροπαθών της περιοχής της Πιτσιλιάς και για σκοπούς αποσυμφόρησης των Γενικών Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού, όπως επίσης και για σκοπούς αποκέντρωσης.

 Αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως για την ανέγερση ενός τέτοιου έργου παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες εκτός από το οικονομικό κομμάτι, όπως το θέμα των κτηριακών υποδομών και η επάνδρωση της προτεινόμενης μονάδας με νεφρολόγο ιατρό, εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες ειδικότητες ιατρών, άμεσα εμπλεκόμενες με τις νεφρικές παθήσεις όπως για παράδειγμα οι καρδιολόγοι.

 Αυτό το οποίο ζητήσαμε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας ήταν να γίνει ο προγραμματισμός για την ανέγερση ενός τέτοιου έργου, το οποίο να μπορεί να υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου και δεν τέθηκε ποτέ σαν θέμα άμεσης και επιτακτικής ανάγκης. Διότι, όπως προαναφέραμε, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες και τους παράγοντες οι οποίοι θα καθυστερήσουν ένα τέτοιο έργο.

 Επίσης, θα θέλαμε να αναφερθούμε στην είδηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον κ. Σιζόπουλο για τον νεφροπαθή από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ο οποίος κατέφυγε στα κατεχόμενα για αιμοκάθαρση. Καταρχάς, θα θέλαμε να τονίσουμε πως το θέμα το οποίο συζητείτο στη Βουλή για τους νεφροπαθείς της περιοχής της Πιτσιλιάς, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το συγκεκριμένο μεμονωμένο περιστατικό έλαβε χώρα πριν από ένα περίπου χρόνο. Ο συγκεκριμένος ασθενής θεώρησε πως με την πράξη του αυτή θα ασκούσε πίεση προς το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη μόνιμου νεφρολόγου ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Από τον Νοέμβριο του 2018 και μετά από πιέσεις και της Π.Ο.Ν προς το Υπουργείο Υγείας, νεφρολόγος ιατρός έχει προσληφθεί στο Γ.Ν. Αμμοχώστου και το θέμα θεωρείται από τότε λήξαν ”.

  http://ygeia-news.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.