Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ενεγράφησαν πάνω από 1000 εθελοντές δότες μυελού των οστών στη Σητεία




Πλούσια είναι η δράση στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού στην περιοχή της Σητείας και μάλιστα σε πολλούς τομείς, κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό κλπ. Λαμβάνουν χώρα γεγονότα ευχάριστα, αλλά και δυσάρεστα, ουσιαστικά αλλά κι ασήμαντα, όμορφα, αλλά κι άσχημα, που στο σύνολό τους συνθέτουν τελικά την
καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.
Μέσα λοιπόν σε αυτήν την «κινητικότητα» έχει αναπτυχθεί και μία δράση διαφορετική. Πρόκειται για την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από περίπου δυόμιση μήνες από μία νέα μητέρα την κ. Κατερίνα Σταματελάτου κι αφορούσε την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση του κόσμου ώστε τελικά να αυξηθούν οι Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών στην περιοχή της Σητείας και να αυξηθούν αντίστοιχα και οι πιθανότητες για να σωθεί ένας άνθρωπος, ένα παιδί ή ένας ενήλικας!
Παρ’ ότι διανύουμε μία εποχή με πολλά προβλήματα για τον καθένα και συνολικά για μία κοινωνία όπως αυτή της Σητείας ή της Ελλάδας η συγκεκριμένη προσπάθεια από την πρώτη στιγμή φάνηκε να ‘’αγγίζει’’ τις καρδιές και τις ψυχές πολλών ανθρώπων, σε τοπικό επίπεδο.
Πολύ σύντομα με την κ. Σταματελάτου ενώθηκαν κι άλλες μητέρες, φίλες και δημιουργήθηκε η Ομάδα Εθελοντών Δράσης του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» της Σητείας και η προσπάθεια εξαπλώθηκε σε όλη την πόλη, σε όλη την έκταση του Δήμου Σητείας.
Το αποτέλεσμά της σήμερα, μετά από δύο ουσιαστικά μήνες δράσης, είναι να έχουν εγγραφεί στην περιοχή της Σητείας περισσότεροι από 1000 Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών! Κι αυτό σίγουρα είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού για την περιοχή της Σητείας! Είναι δε πολύ αισιόδοξο για την αύξηση της αλυσίδας γενικότερα των εθελοντών δοτών, κάτι που σημαίνει: περισσότερες ελπίδες για ζωή !
Από την πρώτη στιγμή η προσπάθεια των Εθελοντών της Σητείας στόχευσε στην ενημέρωση του κόσμου -και υπήρχε, όπως αποδείχθηκε, μεγάλο έλλειμμα- και στην ανάδειξη ακολούθως της σπουδαιότητας να εγγραφούν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι ως Εθελοντές Δότες Μυελού των οστών.
«Ίσως τελικά η μόνη επάρατη νόσος να είναι τελικά η άγνοια», όπως επισημαίνεται.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.