Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Καστρινάκη. Ο Γ. Καστρινάκης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, υπήρξε πρωτοπόρος αγωνιστής του κινήματος για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των Νεφροπαθών αλλά και
συνολικά των ατόμων με αναπηρίες. Δυναμικός επίσης συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ αλλά και συνδικαλιστής, αποτέλεσε πρότυπο μαχητή της ζωής, που υπεράσπισε, με το παράδειγμά του, το δικαίωμα όλων των πολιτών στις ίσες ευκαιρίες. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Το Ποτάμι

«Ο Γιώργος Καστρινάκης, υπερασπίστηκε τη ζωή μαχόμενος κάθε μέρα. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία σε ηλικία μόλις 16 χρόνων και αφιερώθηκε στο αθλητικό ρεπορτάζ. Υπήρξε αθλητικός συντάκτης σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες καθώς και στην "ΕΡΤ2" και την "ΕΡΑ ΣΠΟΡ". Όπως έλεγε ο ίδιος, από τη θέση του προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών "ο νεφροπαθής πρέπει να αλλάξει όλη την φιλοσοφία του και την κοσμοθεωρία του. Αυτά που ήξερε, πρέπει όχι να τα ξεχάσει, αλλά να μην τα λαμβάνει πια υπ’ όψιν, γιατί η κατάσταση της υγείας του σηματοδοτεί μεγάλα εμπόδια στην καθημερινότητά του, όπως για παράδειγμα στην ψυχαγωγία του". Κι αυτό το έκανε πράξη στη δική του καθημερινότητα. Εργαζόταν ως δημοσιογράφος και παράλληλα πάλευε για να αλλάξουν οι συνθήκες νοσηλείας των νεφροπαθών στην Ελλάδα. Το Ποτάμι εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ρένα Δούρου

«Ο Γιώργος Καστρινάκης θα λείψει από το Περιφερειακό Συμβούλιο, από την Περιφέρεια Αττικής. Θα λείψει το ήθος του, η πραότητά του, η ευγένειά του. Θα λείψει το πάθος του και ο δυναμισμός του. Θα λείψουν οι γνώσεις του. Θα μείνουν όμως χαραγμένοι για πάντα στη μνήμη μας οι αγώνες του. Θα μείνει το έργο που αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη στην Περιφέρεια Αττικής».

ΕΝΠΕ

«Διακριτό το στίγμα του Γ. Καστρινάκη στην Αυτοδιοίκηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εκφράζει τη βαθειά λύπη του για την απώλεια του Γιώργου Καστρινάκη, ενός αγωνιστή ζωής, ενός μαχητή της αυτοδιοίκησης.
Ο Γιώργος Καστρινάκης διακρίθηκε για την πολύπλευρη και μεγάλη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, ενώ, με τη μαχητικότητα και το απαράμιλλο σθένος του, άφησε διακριτό το στίγμα του και στην αυτοδιοίκηση αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπό της και συμβάλλοντας στην εδραίωση του δεύτερου βαθμού, γενικότερα και ειδικότερα στην Αττική. Το ΔΣ της ΕΝΠΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

ΠΟΕΣΥ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Καστρινάκη, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών.
Αθλητικός συντάκτης με μακρά θητεία στον χώρο, αλλά και στο συνδικαλισμό, έχοντας διατελέσει εκλεγμένος σύνεδρος της ΠΟΕΣΥ, μέλος του Γενικού της Συμβουλίου και μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Επίσης, ήταν μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.
Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την πολιτική, με μακρά θητεία ιδιαίτερα στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και με σπουδαία προσφορά στην κοινωνία, δίνοντας αγώνες για τους πολίτες με αναπηρία. Υπήρξε για σειρά ετών πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών κι από αυτό το μετερίζι πάλεψε για μια καλύτερη ποιότητα στη ζωή των ασθενών στη χώρα, για ένα καλύτερο σύστημα Υγείας. Από τον Αύγουστο έδινε την μάχη για τη ζωή του στο Λαϊκό νοσοκομείο. Κηδεύεται σήμερα στις 4 μ.μ. στη γενέτειρά του, το Στύλο Αποκορώνου Χανίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.