Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Με ελλείψεις προσωπικού και γηρασμένο εξοπλισμό οι νεφροπαθείς στη Β.Ελλάδα

Σκληρή μάχη με τις ελλείψεις προσωπικού και τον γηρασμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δίδεται καθημερινά στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των δημόσιων νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, με «θύματα» τους νεφροπαθείς που
χρειάζονται αιμοκάθαρση.
 
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, τα μέτωπα της μάχης βρίσκονται στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Παπανικολάου, Άγιος Παύλος, Κατερίνης, Έδεσσας, Φλώρινας, Σερρών και Κομοτηνής όπου ασθενείς και προσωπικό παλεύουν με τις ελλείψεις και τα προβλήματα.
 
Με έγγραφό τους προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) παραθέτουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα στα οποία οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού βρίσκονται στο κόκκινο και δηλώνουν τη στήριξή τους στον αγώνα της Ομοσπονδίας για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
 
Οι ελλείψεις στα εννέα νοσοκομεία
 
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΑΧΕΠΑ λειτουργεί οριακά, τα 11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης τεχνητής υποστήριξης από την εταιρεία. Εγκλωβισμένοι οι νεφροπαθείς υφίστανται αλλεπάλληλες αλλαγές στα προγράμματα αιμοκάθαρσης των ασθενών ενώ συνεχείς είναι οι  αποχωρήσεις ασθενών προς τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, το ολοένα μειούμενο προσωπικό προσφέρει υπό εξαντλητικές συνθήκες τις υπηρεσίες του στους νεφροπαθείς.
 
Στο Ιπποκράτειο, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων και νοσηλευτών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ καταγράφεται αύξηση στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
 
Οι ελλείψεις νοσηλευτών αποτελούν μεγάλη πληγή στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στα νοσοκομεία Παπανικολάου, Άγιος Παύλος και στο νοσοκομείο Κατερίνης. Υποστελέχωση σε ιατρικό επίπεδο καταγράφεται στα νοσοκομεία Έδεσσας, Φλώρινας και Σερρών. Τέλος, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Κομοτηνής υπάρχουν γηρασμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης τα οποία δυσχεραίνουν την αναγκαία ιατρική πράξη για τους νεφροπαθείς.


http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.