Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Το μέλλον της νεφρολογίας ήρθε στην Πάτρα - Η μεγαλύτερη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης στη Δυτική Ελλάδα

Μία μονάδα που φτιάχτηκε με γνώμονα την ποιότητα και την ασφάλεια των αιμοκαθερόμενων ασθενών.

Από σήμερα λειτουργεί στην Πάτρα η καινούργια και πλέον σύγχρονη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS ΜΟΝ Α.Ε. Μία μονάδα που φτιάχτηκε με γνώμονα την ποιότητα και την ασφάλεια των αιμοκαθερόμενων ασθενών.

Την μονάδα επιμελήθηκε ο κ Βαγγέλης Αγγέλου με πολυετή εμπειρία στην κατασκευή μονάδων αιμοκάθαρσης.

Η μονάδα στεγάζεται στην οδό Κορίνθου 521 & Βορείου Ηπείρου, σε νεόδμητο κτίριο 1200 τετραγωνικών μέτρων

και αποτελεί την μεγαλύτερη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης στη Δυτική Ελλάδα. Είναι εξοπλισμένη με τον πλέον άρτιο, σύγχρονο και πολυτελή ιατρικό και κτιριακό εξοπλισμό, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή έκπτωση σε οτιδήποτε χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία τόσο του κτιρίου όσο και της μονάδας. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο πολύ εύκολα προσβάσιμο δίπλα στην οδό Βενιζέλου (έξοδο Εγλυκάδας της περιμετρικής οδού), καθώς και σε απόσταση  αναπνοής από το κέντρο της Πάτρας. 

Επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας είναι ο κ. Παναγιώτης Τρίγκας, ιατρός νεφρολόγος απόφοιτος του πανεπιστημίου Πατρών, που μαζί με την κυρία Ζιώγα Στυλιανή, νεφρολόγο, απόφοιτο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτελούν τη βασική ομάδα των ιατρών η οποία στελεχώνεται σταδιακά και από άλλους ιατρούς πολλαπλών ειδικοτήτων.

  • Η μονάδα απαρτίζεται από προσωπικό με πολυετή πείρα στην αιμοκάθαρση. Αξίζει να αναφερθεί πως η προϊσταμένη η κ Μπιθέλη Κωνσταντίνα, έχει εμπειρία ως προϊσταμένη σε μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης 13 χρόνια. Επίσης, το υπόλοιπο προσωπικό έχει αντίστοιχη εμπειρία αποκλειστικά στην αιμοκάθαρση, κάτι το οποίο ούτως ή άλλος είναι ευρέως γνωστό στην κοινωνική ομάδα των νεφροπαθών.
  • Διαθέτει δύο εισόδους με δυο ράμπες για ΑΜΕΑ και επί της οδού Κορίνθου και επί της οδού Βορείου Ηπείρου μετά από συγκεκριμένη μελέτη προσβασιμότητας και έγκριση από το ΔΣ του Δήμου Πατρέων.
  • Είναι η μοναδική μονάδα με τρεις ανελκυστήρες για την γρήγορη, άνετη και ασφαλή μετακίνηση των ασθενών και του προσωπικού, ο ένας εκ των οποίων, ανελκυστήρας φορείων, πυράντοχος, πληρώντας όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.
  • Διαθέτει αυτόνομη, με δική της είσοδο, αίθουσα COVID, ώστε να γίνεται η διαλογή όλων των υπόπτων περιστατικών, αφού για να πληρεί όλα τα αναγκαία πρωτόκολλά για τον COVID προϋπόθεση είναι η έγκαιρη και απόλυτη απομόνωση όλων των υπόπτων περιστατικών.
  • Η μονάδα διαθέτει δύο ορόφους αιμοκάθαρσης με 33 μηχανήματα SURDIAL X της εταιρείας NIPRO τελευταίας τεχνολογίας, όλα αποκλειστικά ON-LINE  με χρονολογία κατασκευής το έτος 2021 που φτιάχτηκαν αποκλειστικά για την ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS ΜΟΝ ΑΕ και στάλθηκαν από το Κιότο της Ιαπωνίας.
  • Στην ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS δεν χωράνε εκπτώσεις στην ποιότητα της αιμοκάθαρσης. Το νερό και συγκεκριμένα το υπερκάθαρο νερό είναι απαραίτητο για τη διενέργεια της συνεδρίας της αιμοκάθαρσης. Για το λόγο αυτό η μονάδα διαθέτει την πλέον σύγχρονη επεξεργασία του νερού του δικτύου της πόλης με ON-LINE αντίστροφη ώσμωση της εταιρείας ΤΕΜΑΚ. Είναι μία μέθοδος, κατά την οποία το υπερκάθαρο επεξεργασμένο νερό που παράγεται, περνάει κατευθείαν στον ασθενή χωρίς να αποθηκεύεται, χωρίς δηλαδή να λιμνάζει. Αυτή η διαδικασία της ON-LINE παραγωγής υπερκάθαρου νερού, εξαλείφει τον κίνδυνο μικροβιακών λοιμώξεων που ενδέχεται να αναπτυχθούν στην παραγωγή νερού με την  κλασική  ώσμωση, όπως μπορεί να συμβεί με παλαιότερου τύπου αντίστροφες ωσμώσεις. Άλλωστε η μονάδα διαθέτει όλες τις πιστοποιήσεις της εταιρείας ΤΕΜΑΚ μετά  από τις στείρες καλλιέργειας του νερού.
  • Στην μονάδα, κύριο μέλημα είναι η ποιοτική αιμοκάθαρση, και η ασφάλεια του ασθενούς. Ο κάθε ασθενής έχει το δικό του ατομικό οξυγόνο, που ρυθμίζεται από κεντρικό σύστημα παροχής, όπως στα μεγάλα νοσοκομεία.
  • Σημαντική είναι η άνεση των ασθενών που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, η οποία επιτυγχάνεται με τις πιο μεγάλες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης του εμπορίου και με κρεβάτια όχι απλά, αλλά κρεβάτια που χρησιμοποιούνται στη ΜΕΘ με περισσότερα μοτέρ κίνησης από τα συμβατικά κρεβάτια της αιμοκάθαρσης, εφοδιασμένα με ανατομικά στρώματα.
  • Η ψυχαγωγία των ασθενών είναι στις προτεραιότητες της κλινικής. Οι παροχές είναι πολλαπλές, ορισμένες εκ των οποίων η ατομική τηλεόραση με αυτόνομα ακουστικά από ατομική κονσόλα ψυχαγωγίας και με ταχύτατο internet. Κατά το τέλος της συνεδρίας προσφέρονται επιλογές στο σνακ και ατομικός χυμός.
  • Η ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο Ford Transit από τα πιο ευρύχωρα και ασφαλή οχήματα μεταφοράς ασθενών με όλο τον απαραίτητο αλλά και πλεονάζοντα ιατρικό εξοπλισμό καθώς και έμπειρο πλήρωμα με διασώστη.
  • Στην ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS ΜΟΝ ΑΕ θα επιτελούνται επιστημονικά σεμινάρια και ημερίδες με νεφρολογικά θέματα κυρίως. Η μονάδα συνεργάζεται επιστημονικά με εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς, νεφρολόγους, αλλά και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, ιδιώτες, αλλά και πανεπιστημιακούς, καθώς και με ιδιωτικά μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των νεφροπαθών.
  •  


    Είναι αλήθεια πως στην περιοχή της Αχαΐας -αλλά και της ευρύτερης περιοχής- το όνομα στην νεφρολογία και συγκεκριμένα στην αιμοκάθαρση, ήταν συνυφασμένο με το όνομα του Κωνσταντίνου Τρίγκα. Ήταν δάσκαλος, καθοδηγητής και καινοτόμος για την εποχή του. Για τον γιο του, Παναγιώτη Τρίγκα, αποτελούσε την πυξίδα του. Το προσωπικό της ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS μεγάλωσε, γαλουχήθηκε και διδάχτηκε δίπλα του. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι η περιοχή είχε και έχει εξαιρετικούς νεφρολόγους, ιδιώτες και μη, καθώς και άριστους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Έγιναν βήματα όλα αυτά τα χρόνια από όλους. Σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ο Κωνσταντίνος Τρίγκας είχε ένα όραμα: Μία καινούργια υπερσύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης στην περιοχή. Αυτό το όνειρο υλοποιήθηκε από τον γιο του, Παναγιώτη Τρίγκα, με τον καλύτερο τρόπο. Όπως λέει ο ίδιος: "Διδασκόμαστε από το παρελθόν, αλλά το αφήνουμε πίσω. Το μέλλον της νεφρολογίας ήρθε στην πόλη της Πάτρας. Η ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS είναι πραγματικότητα".

    Παναγιώτης Τρίγκας - Ιατρός Νεφρολόγος, Επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS

    Info:

    ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS

    Κορίνθου 521 & Βορείου Ηπείρου, Πάτρα

    Τ.: 2610 322222

    www.trigkas-nephros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.