Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

«Ένας άγγελος επί γης πήγε στον ουρανό»… Τελευταίο αντίο στη Θεανώ που πάλεψε με Λευχαιμία και Μυασθένεια Gravis

 Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η Θεανώ Εξαδάκτυλου Ιακώβου, που απεβίωσε την Κυριακή, 20 Ιουνίου, σε νοσηλευτήριο της Γερμανίας, μετά από μια ανήσυχη μάχη που έδωσε με την Λευχαιμία. Η 46χρονη είχε αρχικά διαγνωστεί με Μυασθένεια Gravis, από την οποία ταλαιπωρείτο για μεγάλο διάστημα, και στη συνέχεια της κτύπησε την πόρτα ο… δαίμονας που ακούει στο όνομα Λευχαιμία. Λίγες ημέρες μετά που έκανε μεταμόσχευση μυελού των οστών σε ειδικό νοσηλευτήριο στη Γερμανία, η Θεανώ έχασε ξαφνικά τη μάχη για τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.


Μιλώντας στη Cyprus Times, η πρόεδρος του Συνδέσμου Ασθενών με Μυασθένεια Gravis, Άννα Ζαννέτου, κάνει λόγο για ένα πολύ γλυκό και άδολο πλάσμα. «Η φωνή της ήταν τόσο γλυκιά. Ήταν ένας άγγελος επί γης που πήγε στον ουρανό.»

Η κυρία Ζαννέτου εξηγεί πως η Θεανώ, «ήταν μέλος του Συνδέσμου

μας. Πρώτα της εμφανίστηκε βαρετής μορφής μυασθένεια Gravis και βασανιζόταν για αρκετό καιρό.»

«Στη συνέχεια πήγε στην Γερμανία να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών, αφού είχε διαγνωστεί με Λευχαιμία. Πέτυχε η μεταμόσχευση, έκανε πέντε μέρες και περπάτησε κιόλας, αλλά ύστερα έγιναν aggressive (επιθετικά) τα λευκά της αιμοσφαίρια και της κατέστρεψαν το συκώτι», συμπλήρωσε.

«Όλο αυτό το διάστημα στάθηκε δίπλα της ο σύζυγος της, Πάμπος. Ένα εξαίρετο παιδί», μας μετέφερε η κυρία Άννα Ζαννέτου.



Σπαράζει καρδιές ο επικήδειος λόγος της Άννας Ζαννέτου  

«Θεανώ μου αγαπημένη, αγαπημένη όλων των ασθενών με μυασθένεια Gravis. Είναι άτοπο και οδυνηρό, προπαντός αδιανόητο και ασυμβίβαστο, με τη φυσική διαδοχή τάξη της ζωής, οι γονείς να κηδεύουν και να αποχαιρετούν το παιδί τους, αλλά και τόσο νέα να φεύγεις και να αφήνεις τον σύζυγο σου, τον αγαπητό μας Πάμπο, μόνο. Όμως άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε θεός κελεύει. Και αφού η βάσκανος έφερε το απροσδόκητο ετοίμασε το αθέμιτο, τα λιγοστά για την εκδημία  σου λόγια μου, αγαπημένη μου Θεανώ, γλυκιά μου Θεανώ, χαρά της χαρά μου.

Ας είναι λιβανωτός στο εγκάρδιο μνημόσυνο σου, από τη ψυχή της φίλης σου και προέδρου του Συνδέσμου Ασθενών με Μυασθένεια Gravis.


Αγαπημένη Θεανώ, σε έβαλα σημάδι ο χάροντας από του αφαία το Κονάκι του, γιατί του έλειπε η ηρωίδα της ζωής, μια αγωνίστρια της ζωής, δεν ξέρω τι σκέψεις είχε όταν σε πήρε εκεί στους ουρανούς για να δείξει στον Θεό το πρόσωπο της ανύσταχτης δημιουργικότητας, της ηράκλειας δύναμης, της θέλησης για παραγωγικότητα, την ανυποχώρητο αγωνίστρια του βίου, την θαυματοποιό του αγώνα της ζωής.

Από νωρίς σε είχε επιλέξει, γιατί ζήλεψε εκτός των άλλων τη θεία σου καλοσύνη, την γλυκύτατη σου φωνούλα. Η δουλωμένη Κερύνεια και ο Άγιος Γεώργιος, αναρίγησαν στο άκουσμα της εκδημίας σου  από τη ζωή και πήραν την στράτα για την ελεύθερη Πάφο και έσμιξαν με την στρατιά των πονεμένων σου φίλων, των δικών σου, για τον πικρό τελευταίο ασπασμό. Για το δάκρυ του απρόσμενου αποχαιρετισμού, για την κατάθεση επί της σορού σου του πένθους της ψυχής μας, του μεγάλου πόθου της καρδιάς μας, του αναπάντητου και βασανιστικού γιατί, του μυαλού μας το γιατί.

Οι άνθρωποι καταδικασμένοι στην θνητότητα, αναζητούν παρήγορες σκέψεις, για να την αντέξουν. Θέλουν να πιστεύουν πως ο Θεός παίρνει κοντά του τους νέους, του δημιουργικούς αγωνιστές του βίου, τους δυνατούς, γιατί τους αγαπά, όμως όσο κι αν η απορία μας είναι ασεβής, όσο κι αν αμαρτάνουμε, θα μας βασανίζει η σκέψη: Ο Θεός ο άρχων του θανάτου σε αγαπούσε πιο πολύ από εμάς; Με όλη τη δύναμη της κλαίουσας καρδιάς μας, φωνάζουμε πως η δική μας αγάπη για σένα είναι απόλυτη και αδυνατούμε να πιστέψουμε πως υπάρχει άλλο μέγεθος αγάπης έξω από αυτήν. Αυτή η αγάπη κινεί το δάκρυ, τη θλίψη και τα τρεμάμενα ψυλλίσματα του αποχαιρετισμού μας. Μαζί λοιπόν με τις ευχές της εκκλησίας, καταθέτουμε και τις δικές μας ικετήριες προς τον Θεό προσευχές, να σε κατατάξει σε τόπο αναψύξεως στον κήπο του παράδεισου, από όπου λύπη κάθε στεναγμός και οδύνη. Και ακόμα στέλνουμε τις παρακλήσεις μας προς τον Κύριο της ζωής και του θανάτου, να σου επιτρέπει να μας επισκέπτεσαι εδώ στη γή, έστω στα όνειρα μας και στην ανύπνωτη σκέψη μας, από τη ψευδαίσθηση πως είσαι κοντά μας και πως δεν μας εγκατέλειψες, ορφανεύοντας τον κόσμο της καρδιάς μας με την χαρμονή της ζήσης.


Να είσαι ευτυχής αγαπημένη και αξέχαστη Θεανώ μου στους ουρανούς χωρίς πόνους και τα βάσανα της ζήσης. Θα κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη σου και το μνημόσυνο από τον κόσμο της καρδιάς μας, θα αναπέμπεται καθημερινά, για να μην μακρύνεις ποτέ από δίπλα μας.

Αγαπημένη μου Θεανώ, υπόσχομαι από σήμερα θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος άνθρωπος, θα σου μοιάσω, για να μπορέσεις ο κύριος να με κατατάξει μαζί σου στην άλλη ζωή… Ευχαριστώ σε αγάπη μου…»

Μετά από παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων έγιναν εισφορές για τον Σύνδεσμο Ασθενών με Μυασθένεια GRAVIS.

https://cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.