Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Σάλος στις ΗΠΑ: Έκαναν μεταμόσχευση νεφρού σε λάθος ασθενή!

Σάλος ξέσπασε μετά την είδηση ότι έγινε λάθος σε μεταμόσχευση σε νοσοκομείο του Οχάιο. Όπως μεταδίδει η NY POST, οι γιατροί έδωσαν έναν νεφρό σε λάθος άτομο, αφήνοντας ουσιαστικά τον παραλήπτη σε αναμονή για τη χειρουργική επέμβαση που θα του σώσει τη ζωή.

Το νοσοκομείο ζήτησε συγγνώμη για το λάθος και σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι δύο γιατροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα

για το περιστατικό.

«Είμαστε απογοητευμένοι για το σφάλμα με αποτέλεσμα ένας ασθενής να λάβει έναν νεφρό που προορίζεται για έναν άλλο», ανέφερε η δήλωση. Το άτομο που έλαβε τον νεφρό ήταν συμβατό με το όργανο και αναρρώνει, αλλά η χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης του άλλου ασθενούς «έχει καθυστερήσει» τονίζεται.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου, δήλωσε εκπρόσωπος του συστήματος νοσοκομείων στην The Post. Αξιωματούχοι έχουν ενημερώσει τον οργανισμό μεταμοσχεύσεων των ΗΠΑ, ο οποίος επιβλέπει τις μεταμοσχεύσεις, και εξετάζει το περιστατικό «για να κατανοήσει τι οδήγησε στο σφάλμα και για να διασφαλίσει ότι ένα τέτοιο συμβάν δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».

«Έχουμε εκφράσει την ειλικρινή μας συγγνώμη σε αυτούς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους», συνεχίστηκε η δήλωση. “Αναγνωρίζουμε ότι μας εμπιστεύτηκαν τη φροντίδα τους. Η κατάσταση είναι απολύτως ασυνεπής με τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους ασθενείς ώστε να ζήσουν τη ζωή τους στο έπακρο”.

https://www.gargalianoionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.