Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

32χρονη Τρικαλινή επέστρεψε υγιής από μεταμόσχευση ήπατος

Επέστρεψε στα Τρίκαλα γεμάτη διάθεση για ζωή μετά τις δύσκολες ώρες της μάχης για την επιβίωσή της, στο Παλέρμο της Ιταλίας η 32χρονη Τρικαλινή που είχε μεταφερθεί στα τέλη Ιουλίου από το Πανεπιστημιακό Λάρισας, με ηπατικό νόσημα, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για μεταμόσχευση ήπατος.

Η προοπτική τότε να κάνει τη μεταμόσχευση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν ευοδώθηκε, οπότε αναζητήθηκε

άλλη λύση, με δεδομένο ότι η κατάστασή της ήταν σοβαρή και ο χρόνος έτρεχε εις βάρος της υγείας της.

Στη σωτηρία της κοπέλας συνέβαλε η καταλυτική συνδρομή του καθηγητή Παθολογίας και διευθυντή του Ηπατολογικού Ιατρείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας  Γιώργου Νταλέκου ο οποίος κινητοποιήθηκε και μέσω της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηπατικών Νοσημάτων, ενεργοποίησε τη συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας που αφορά σε εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά, όπως της συγκεκριμένης ασθενούς.

Ακολούθησε η ενημέρωση του Υπουργού Υγείας από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στη συνέχεια η διάθεση του αεροσκάφους «Embraer», το οποίο χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις επίσημες μετακινήσεις και ταξίδια του. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρέλαβε την ασθενή στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης  και την μετέφερε στο Παλέρμο. 

http://www.trikalaenimerosi.gr

https://www.dwrea-zois.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.