Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Σε απόγνωση νεφροπαθείς λόγω υποστελέχωσης… Πάνε κατεχόμενα για αιμοκάθαρση

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, υπάρχει μόνο μια νεφρολόγος η οποία καλείται να εξυπηρετήσει 40 ασθενείς.
Εδώ και δύο μέρες η γιατρός απουσιάζει με άδεια, με
αποτέλεσμα οι ασθενείς να εξετάζονται από νοσηλευτές.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, απέστειλε επιστολή για το θέμα στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε απάντηση του, πρότεινε γιατρός από το Νοσοκομείο Λάρνακας να αντικαταστήσει την γιατρό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
Παρόλα αυτά δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί γιατρός για αντικατάσταση, λόγω άρνησης του Νοσοκομείου Λάρνακας αλλά και της Λευκωσίας.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ Πάμπο Χαριλάου, ανέφερε «Γνωρίζαμε για το θέμα. Προκηρύξαμε τη θέση εδώ και μέρες. Λάβαμε μέχρι στιγμής ένα βιογραφικό, το οποίο θα εξετάσουμε την Τρίτη».
Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κέζος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Νεφροπαθών Αμμοχώστου, ανέφερε τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω υποστελέχωσης της μονάδας. Όπως ανέφερε, φοβούνται για τη ζωή του, λόγο του ότι δεν υπάρχει γιατρός, ειδικότερα αυτές τις μέρες.
Μάλιστα όπως καταγγέλλουν κάποιοι αναγκάστηκαν να μεταβούν στα κατεχόμενα όχι μια φορά αλλά περισσότερες.
Το θέμα έφεραν στο φως σήμερα οι νεφροπαθείς, μετά και το θάνατο 78χρονου νεφροπαθούς, ο οποίος ανέμενε ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για αιμοκάθαρση και υπέστη καρδιακή προσβολή, εντός του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.