Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

H Tina Turner υποβλήθηκε σε μυστική μεταμόσχευση νεφρού


H Tina Turner υποβλήθηκε σε μυστική μεταμόσχευση νεφρού 

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα υγείας για την θρυλική τραγουδίστρια και show-woman. Όπως αποκάλυψε η ίδια στην  Daily Mail, τον Δεκέμβριο του 2016 και ενώ πάλευε με τον καρκίνο βρίσκονταν σε
φάση ανάρρωσης τα νεφρά της την πρόδωσαν. Οι γιατροί της έδωσαν δύο δυνατότητες: η μία ήταν να μπει σε πρόγραμμα αιμοδιύλισης και η άλλη ήταν η μεταμόσχευση. Όμως, επειδή ο αριθμός των δωρητών οργάνων στην Ελβετία όπου ζει μόνιμα εδώ και δεκαετίες είναι πολύ χαμηλός, η πιθανότητα να βρεθεί συμβατός δότης ήταν εξαιρετικά μικρή.
Καθώς τα νεφρά της υπολειτουργούσαν (στο 20%) και η κατάσταση της υγείας της πήγαινε καθημερινά από το κακό στο χειρότερο, η τραγουδίστρια άρχισε να υποφέρει από φοβερούς πόνους. Όμως, δεν δέχονταν σε καμία περίπτωση να αρχίσει θεραπεία αιμοκάθαρσης. «Δεν θα ζήσω συνδεδεμένη με μία μηχανή» είπε.
Αντί αυτού άρχισε να εξετάζει την περίπτωση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κάνει έρευνα για τις σχετικές κλινικές.
Ευτυχώς για την ίδια, ο σύζυγός της, με τον οποίο αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης το 2013, λίγο πριν αρρωστήσει, είχε διαφορετική άποψη. «Είπε ότι δεν ήθελε άλλη γυναίκα, ούτε άλλη ζωή. Μετά με άφησε άναυδη. Μου είπε ότι θα δώσει εκείνος ένα από τα νεφρά του».
Παρά το γεγονός ότι η Turner θεωρείται ασθενής υψηλού κινδύνου λόγω των άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει –έχει πρόβλημα με την καρδιά, συνέπεια της υψηλής πίεσης-, η επέμβαση έγινε τον Απρίλιο και ήταν επιτυχής.
Σήμερα η τραγουδίστρια θυμάται με συγκίνηση τη στιγμή που συνήλθε από τη νάρκωση και είδε τον άντρα της στην καρέκλα του νοσοκομείου. «Είμαι ακόμα εδώ. Είμαστε και οι δύο εδώ, πιο κοντά από ό,τι είχαμε φανταστεί» λέει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.