Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Λέσβος: Αιμοδυναμικό τμήμα και εξοπλισμός στο Βοστάνειο

Στην έγκριση σημαντικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης, και συγκεκριμένα για την δημιουργία Αιμοδυναμικού τμήματος, την ανανέωση του εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και την ενίσχυση των ιατρικών τμημάτων με
μηχανήματα νέας τεχνολογίας προχώρησε το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με την διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από την ανάληψη των καθηκόντων της και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο επεξεργάσθηκε και διαμόρφωσε τον επιχειρησιακό προγραμματισμό για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού,  που είναι απαραίτητος για την αναβάθμιση των υποδομών και την βελτίωση των παρεχόμενων  υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Αναλυτικά, ο προγραμματισμός αυτός εγκρίθηκε καταρχήν από την 2 ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και εν συνεχεία από το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνει την προμήθεια:
 1. Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για την δημιουργία Αιμοδυναμικού τμήματος προϋπολογισμού δαπάνης 615.000€. Για την προμήθεια αυτή χορηγήθηκε η με αρ. Α6γ/Γ.Π.60467/27-9-2017 έγκριση σκοπιμότητας  από το Υφυπουργό Υγείας  κ. Π. Πολάκη για χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο» 2014-2020.
 2. Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κ.α. Ιατρικών τμημάτωνπροϋπολογισμού δαπάνης 404.000€ . Για την προμήθεια αυτή χορηγήθηκε η με Α6γ/Γ.Π.75797/10-10-2017 έγκριση σκοπιμότητας  από το Υφυπουργό Υγείας  κ. Π. Πολάκη για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017.
 3. Από  τον Τακτικό Προϋπολογισμό  του Νοσοκομείου έγινε προμήθεια διαφόρων ειδών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού , συνολικής δαπάνης 136.699  €
 4. Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκκρεμεί αίτημα χρηματοδότησης για προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού δαπάνης 405.000 €
 5. Στο Υπουργείο Υγείας εκκρεμεί αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης για την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού προϋπολογισμού δαπάνης 126.000 €
Παράλληλα, το Νοσοκομείο έγινε αποδέκτης δωρεών από
 1. Την εταιρεία EIN HERZFUR KINDER που δώρισε ένα καρδιοτοκογράφο.
 2. Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ (παρατίθεται αναλυτικά στο συνημμένο Παράρτημα).
 3. Την COLDENSTEP SHIPPINGπου δώρισε ένα ΒιντεοκολονοσκόπιοPENTAX (Με συσκευή πόνου και CO2.
 4. ΤονΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που δώρισε μια συσκευή υποθερμίας.
 5. ΤηνΤράπεζα ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ, η οποία στα πλαίσια του προγράμματος  Κοινωνικής Ευθύνης  ανέπτυξε τη δράση «Μαζί , με στόχο την υγεία στη Λέσβο» και δώρισε στο Νοσοκομείο Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό (παρατίθεται αναλυτικά στο συνημμένο Παράρτημα).
 6. Τον ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ που δώρισε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μια Πολυθρόνα αιμοκάθαρσης.
Η Διοίκηση ευχαριστεί τους παραπάνω δωρητές για την προσφορά τους, τους συγχαίρει   και τους διαβεβαιώνει,  ότι ο εξοπλισμός  ήδη χρησιμοποιείται για την περίθαλψη και ανακούφιση των ασθενών του  Νοσηλευτικού μας Ιδρύματός.
Τέλος, η αναζήτηση οικονομικών πόρων για την χρηματοδότηση του προγράμματος ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την διοίκησή του, «είναι μια διαδικασία συνεχής και αδιάλειπτη, που μαζί με την  ολοκλήρωση του κτιριολογικού προγράμματος, την  ενεργειακή αναβάθμισή του Νοσοκομείου, την ενίσχυσή του με Ανθρώπινο Δυναμικό και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, αποτελούν στόχους Στρατηγικής σημασίας για τη Διοίκηση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.